Teken aan de wand – J.T. Ellison

Teken aan de wand

Voor het ontmaskeren van de Pretender heeft Taylor Jackson een hoge prijs betaald.  Ze heeft de schotwonde in haar hoofd overleefd, maar zal ze ooit weer de oude worden?  Zal ze haar werk weer kunnen oppakken?  En het allerbelangrijkste: Zal ze ooit weer kunnen praten?

Ze zit gevangen in stilte, en het feit dat ze moet communiceren via notitieblokken en haar laptop valt haar zwaar.  Wanneer Memphis Highsmythe, een oude vriend, haar een verblijf op zijn landgoed in Schotland aanbiedt, besluit ze dan ook te gaan.  Even weg zijn van alles zal haar goed doen, denkt ze…

Aanvankelijk lijkt het erop dat ze tot rust komt, maar na een paar dagen komen de muren op haar af.  De mensen om haar heen durft ze niet te vertrouwen en – nog veel erger – ze heeft het gevoel dat ze wordt omringd door geesten.  Is ze aan het doordraaien?  Of wordt ze daadwerkelijk opgejaagd door iemand … of iets?

In dit zevende deel gaat het hoofdzakelijk over de herstelperiode van Taylor en hoe ze alles ervaart.  Voor mij persoonlijk bracht J.T. Ellison er iets te weinig schwung in.  Het verhaal op zich is niet slecht, verre van… , maar ben de keiharde, moorddadige wereld gewend waarin Taylor normaal in vertoeft en dat was er nu niet.  Taylor wordt mooi tot rust gebracht in een kasteel in Schotland.  In de wereld van Memphis Highsmythe, die nog steeds stapelverliefd is op haar en er opnieuw alles aan doet om haar te veroveren.

In een wereld die zo niet de hare is, begint ze onmiddellijk te worstelen met alles om haar heen.  Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ook J.T. Ellison ermee worstelt…  Je voelt dat ze alles wil laten ontploffen om er opnieuw een zinderend deel van te maken, maar dat de richting waarin het verhaal zich ontplooid dat niet toelaat.  Dan maar een wraakzuchtig personage erin smijten die het op Taylor heeft gemunt. Vrij snel kwam het gevoel naar boven dat dit personage mijn neus deed krullen, alleen kon ik niet dadelijk ontcijferen wat haar strijdplas was.  Ja, een jaloerse, wraakzuchtige vrouw, die geen enkele vrouw die Memphis charmeert het licht gunt.   Dit had wat mij betreft nog dieper uitgewerkt mogen worden ….  Het bitcherige aspect waarvan ik met mijn boek zou smijten, bleef helaas uit … 🙂

Taylor die vecht tegen haar demonen, angstaanvallen, hallucinaties, migraine en slapeloosheid.  En alles in me roept naar mijn E-reader: “Komaan Taylor !!! Je moet toch doorhebben dat het niet klopt!!!! Word wakker!”    Frustratie ten top … daar bevond ik me … tot de laatste honderd pagina’s eraan kwamen.  Dan beginnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen en komt Taylor langzaam tot het besef dat er iets gruwelijks mis is en bepaalde mensen niet zijn, wie ze beweren te zijn.  Ik denk dan: “Ja, op deze manier kan je nooit nog iemand vertrouwen.”

“Lieve Sam,

In ieders leven komt er een moment dat je oude ik definitief is veranderd.  Je oude ziel is vervangen, overstegen – het is alsof je uit nieuwe klei bent gevormd.  Voor mij is dat moment gekomen.  Ik ben veranderd, en die verandering is onomkeerbaar.

Sam, er is geen twijfel meer mogelijk.  Ik word gek.  De schietpartij achtervolgt me. Jouw gruwelijke verlies, de persoon die ik geworden ben, alles bij elkaar, het wordt me teveel.  Ik weet niet hoelang ik dit nog volhou, gevangen onder glas, afgesneden van iedereen.  Ik ben de weg kwijt.”

Fragment uit mail naar Sam.

Deze laatste honderd pagina’s maken dan ook het mindere eerste deel van het boek ruimschoots goed.  Sam en Baldwin komen Taylor en uiteindelijk ook Memphis te hulp om het moordplan tegen Taylor te verijdelen.  En dan komt J.T. Ellison met de ultieme verrassing als afsluiter. (Die ik hier natuurlijk niet ga onthullen… 😛 )

Mijn conclusie?  Dit deel was best ok, maar minder dan de vorige delen.  Heb er toch altijd wel eentje tussen zitten die me minder bezig houdt in een serie.  Op naar deel acht dus:  “Openbaring.”

Productinfo:

ISBN:    978 94 6199 2963
Uitgeverij: Harlequin Thriller
Genre:   Thriller
Pagina's:  306
Reeks:   Taylor Jackson #7
Beoordeling & Waardering:

Cover:     6.5
Schrijfstijl:  8.5
Spanning:    7.5   
Plot:      8
Originaliteit: 7
Leesplezier:  8

Totaal:     7.58 of 3.79*

 

 

Een gedachte over “Teken aan de wand – J.T. Ellison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s