Dodencel – J.T. Ellison

Dodencel

Een dode jonge vrouw is met een grote dolk aan een houten pilaar gespietst.  Aan een muur vlak bij het slachtoffer hangt een Picasso waarop hetzelfde tafereel te zien is.  De volgende dag wordt er weer een dode gevonden, en ook bij haar lijk is een bekend schilderij uitgebeeld.

Rechercheur Taylor Jackson heeft inmiddels heel wat gezien en meegemaakt, maar een moordenaar die zijn slachtoffers als kunst gebruikt, is nieuw voor haar.  Als bovendien blijkt dat er in Italië en Engeland soortgelijke moorden zijn gepleegd, besluit ze de hulp in te roepen van haar verloofde, FBI-profiler John Baldwin.

Terwijl ze samen proberen de dader op te sporen stuurt iemand Taylor een persoonlijke boodschap.  De afzender is een seriemoordenaar die zich niet alleen met hun zaak bemoeit, maar die vooral ook geïnteresseerd is in één bepaalde prooi: Taylor Jackson.

Onlangs heb ik me het achtste deel ‘De openbaring’ van de Taylor Jackson reeks aangeschaft.  De hoogste tijd dus om verder te lezen in deze reeks.  Na deel één, twee, drie en vijf (Ja, ik weet het … ben per vergissing met het vijfde deel begonnen hihi), kwam nu dus het vierde deel ‘Dodencel’ op me af met hoge verwachtingen na de vorige delen verslonden te hebben.

Zoals steeds vertelt J.T. Ellison het verhaal voornamelijk vanuit het oogpunt van Taylor. Met haar vlotte schrijfstijl zat ik dus weer onmiddellijk zonder enig probleem terug in het verhaal.  Taylor’s wereld wordt er niet gemakkelijker op.  Gedegradeerd, haar team uit elkaar gehaald, een seriemoordenaar – The Pretender – die haar nog steeds blijft uitdagen en Baldwin, haar grote liefde.  Ze moet er allemaal even van bekomen.  Taylor wil namelijk haar oude functie terug, ze wil terug in haar eer hersteld worden.  Maar dan zal ze dus even volgens het boekje en binnen de lijntjes moet werken. Hetgeen haar echt niet gemakkelijk valt.  Veel tijd krijgt ze echter niet, want er dient zich alweer een moordenaar met een luguber trekje aan.  Samen met haar nieuwe partner McKenzie – die nog groen achter zijn oren is – en Baldwin gaat ze achter de moordenaar aan.  Het duurt niet lang of ze komen een internationale connectie op het spoor.  Verscheidene moorden in Londen en Florence, moorden met bizarre gelijkenissen in Nashville.  Is de moordenaar iemand die pendelt tussen Europa en Amerika???

En dan voel je het komen…  The Pretender laat van zich horen.  Hij neemt contact op met Taylor om haar te laten weten dat hij het niet is.  En van elke vezel in mijn lijf ging de gevoelssnaar naar overdrive!  Van hoe dichtbij volgt hij Taylor om te weten waar ze mee bezig is? Ondertussen gaat Baldwin aan de slag met de Europese connectie en haalt de Engelse rechercheur Mr. Highsmythe naar Amerika om hen te helpen.  Wat mij betreft een geweldig irritante man die smoorverliefd wordt op Taylor en geen enkele kans onbenut laat om dat aan haar duidelijk te maken.  Is Taylor sterk genoeg om aan hem te weerstaan?  Is haar liefde voor Baldwin sterk genoeg?

Ja.  Dit boek vuurt continu nieuwe ontwikkelingen op je af, waardoor je je geen moment verveelt, om van de ontknoping nog maar te zwijgen….  om op het puntje van je stoel of zetel te gaan zitten.  En The Pretender … ik hoor het jullie al denken … voor de nieuwsgierige zielen onder jullie …  daar is Taylor nog niet klaar mee !!

Productinfo:

ISBN:     9789461702999
Uitgeverij:  Harlequin Thriller
Genre:    Thriller
Pagina's:   325
Reeks:    Taylor Jackson #4
Beoordeling & Waardering:

Cover:      7
Schrijfstijl:  8.5
Spanning:    8.5
Plot:      9
Originaliteit:  8
Leesplezier:   9

Totaal:     8.33 of 4.16*

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s