Enders – Lissa Price

Enders

Nu de Bodybank vernietigd is, hoeft Callie haar lichaam niet meer aan Enders te verhuren.  Al snel denkt ze dat De Ouweheer nog steeds controle heeft over haar.  De enige manier om voorgoed van hem af te zijn is door de chip in haar hoofd weg te laten halen.  Maar legt ze de stem in haar hoofd, die wel eens van haar vader zou kunnen toebehoren, daarmee niet definitief het zwijgen op.  Zal ze ooit nog vrij zijn?

Dit slotdeel gaat naadloos verder waar Starters geëindigd is. Callie gaat verder met haar zoektocht naar haar vader en een manier om de chip te laten verwijderen.  Als ze samen met haar broer Michael en Tyler in een winkelcentrum is, ziet ze een meisje dat ze kent van de Bodybank, maar dat meisje – Reece –  gedraagt zich niet normaal, maar meer als een persoon die bestuurd wordt door iemand anders.  Gelijktijdig komt de stem van De Ouweheer in haar hoofd en stelt haar een ultimatum.  Bij hem terugkeren of hij laat het meisje zichzelf opblazen door de chip te activeren.  Callie weigert en enkele minuten later is er een enorme ontploffing.  Het meisje is dood en Callie beseft dat De Ouweheer zich absoluut niet gewonnen wil geven.

“Je zult me ontmoeten op een door mij gekozen plek.
Je mag het aan niemand vertellen, niemand waarschuwen
of zeppen. Als je het toch doet, doe ik met Michael
hetzelfde als wat ik met Reece heb gedaan. En daarna
is Tyler aan de beurt.
Is dat duidelijk?”

In haar wanhoop om haar vader te vinden en haar broertje veilig te houden,  gaat ze akkoord met de eis van De Ouweheer.  Tijdens haar rit om hem te ontmoeten, wordt ze klem gereden door een onbekend persoon, Hyden.  Hij beweert de zoon te zijn van De Ouweheer en dat hij haar en haar broertje en vrienden kan beschermen tegen hem. Maar kan Callie Hyden vertrouwen ondanks zijn blijk van hartsgrondelijke haat jegens De Ouweheer.  Samen proberen ze de gechipte jongeren uit diens handen te houden. Maar is iedereen wel wie ze beweren te zijn?

Ook dit deel is in de ik-vorm verteld, maar leest enorm vlot.  Opnieuw laat Lissa Price je van de ene wending in de andere glijden waarbij je denkt “What the ….???”  Heerlijk vind ik het als ik zo dikwijls van mijn stoel val van verbazing of dat ik mezelf betrap op gegniffel om de volgende wending.

Lissa Price is een Amerikaanse schrijfster. Ze is doorgebroken met haar debuutboek ‘Starters‘. Price heeft een tijdje in India en Japan gewoond en vervolgens twee jaar de wereld rond gereisd. Nu woont en werkt ze in het zuiden van Californië met haar man.

Productinfo:

ISBN Hardcover: 9789000310463
Uitgeverij:   Van Holkema & Warendorf
Pagina's:    320
Prijs:     €18,99

ISBN E-book:  9789000310715
Uitgever:    Unieboek
Pagina's:    267
Prijs:     €7,99
Beoordeling:

Cover:     9
Schrijfstijl:  8
Spanning:    8
Plot:      9
Originaliteit: 9
Leesplezier:  8

Totaal:     8.5 of 4.25*

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s