Wiegelied – Cilla & Rolf Borjlind

WiegeliedTitel:		Wiegelied
Auteur: 	Cilla & Rolf Borjlind
Uitgeverij:	A.W. Bruna - 14/02/2017
ISBN:		96789044975567
Pagina's:	357
Boekvorm:	E-book

Achterflap:

In Småland wordt een graf ontdekt met daarin het lichaam van een jongen wiens keel is doorgesneden. Het team van commissaris Mette Olsäter, met daarin de jonge rechercheur Olivia Rönning, gaat naar de plaats delict om de moord te onderzoeken.
In de buurt van het graf wordt een mes gevonden met een inscriptie die erop wijst dat de jongen het slachtoffer is van een Roemeense criminele organisatie.
Tom Stilton biedt zijn hulp aan bij het onderzoek en wordt samen met Olivia naar Boekarest gestuurd om te achterhalen wie de jongen en zijn moordenaars kunnen zijn. Ze komen een verdachte organisatie op het spoor. Hun onderzoek blijft echter niet onopgemerkt en algauw verkeren ze in levensgevaar.

Mijn mening:

Als fan van deze reeks kon het vierde deel natuurlijk niet ontbreken in mijn collectie.
Na het eerste hoofdstuk had ik zowaar al mijn eerste “huh” moment. Dat belooft, denk ik dan. Mijn nieuwsgierigheid dus enorm geprikkeld en moet het toegeven. Deze reeks groeit en groeit en groeit.
De verhaallijn die als rode draad door dit deel gaat, namelijk de vluchtelingen in combinatie met de orgaanhandel. Ik kan het me zo voorstellen dat het helaas ook in real-life gebeurt… 😦

Zonder al te veel te verklappen,  ben enorm opgelucht hoe de personages van Olivia, Mette, Tom verder uitgewerkt worden … ben toch een aantal keren verrast geweest waarbij alom verbazing op mijn gezicht stond.
En dan om even terug te komen op mijn “huh” moment van het eerste hoofdstuk. Dit word helemaal verklaart in de allerlaatste regel. GEWELDIG !!! Hoe zeggen wij dat bij ons thuis… KARMA 😛

Beoordeling & Waardering:

Cover:		8
Schrijfstijl:	8.5
Spanning:	9
Plot:		9.5
Originaliteit:	9
Leesplezier:	9

Totaal:		8.83 of 4.41*

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s