Fragments – Dan Wells

FragmentsTitel:		Fragments
Auteur:		Dan Wells
Uitgeverij:	Balzer & Bray - 26/02/2013
Verteller:	Julia Whelan
Reeks:		Partials #02
Boekvorm:	Audiobook
Duur:		16h20min

Flaptekst:

Kira Walker has found the cure for RM, but the battle for the survival of humans and Partials is just beginning. Kira has left East Meadow in a desperate search for clues to who she is. That the Partials themselves hold the cure for RM in their blood cannot be a coincidence—it must be part of a larger plan, a plan that involves Kira, a plan that could save both races. Her companions are Afa Demoux, an unhinged drifter and former employee of ParaGen, and Samm and Heron, the Partials who betrayed her and saved her life, the only ones who know her secret. But can she trust them?

Meanwhile, back on Long Island, what’s left of humanity is gearing up for war with the Partials, and Marcus knows his only hope is to delay them until Kira returns. But Kira’s journey will take her deep into the overgrown wasteland of postapocalyptic America, and Kira and Marcus both will discover that their greatest enemy may be one they didn’t even know existed.

The second installment in the pulse-pounding Partials saga is the story of the eleventh hour of humanity’s time on Earth, a journey deep into places unknown to discover the means—and even more important, a reason—for our survival.

Mijn mening:

Dit tweede deel pikt naadloos het verhaal op waar het is geëindigd in het eerste deel.  Kira vindt de remedie tegen het RM virus.  Maar Kira blijft worstelen met haar ontdekking dat zij geen mens is, maar een partial.  Een partial zoals er blijkbaar geen andere zijn.  Wat is de bedoeling van ‘The Trust’ geweest om haar te scheppen.  Om daarachter te komen, glipt Kira weg van Long Island zonder een spoor achter te laten.  Onderweg komt ze Alfa tegen – een persoon die twaalf jaar niemand gezien of gehoord heeft – en dus redelijke psychotische moodswings heeft, maar ook alle datagegevens heeft waar Kira naar op zoek was.  Nu rest er nog maar één probleem op te lossen.  Die data kunnen lezen… en daarvoor moet ze helemaal naar de andere kant van het continent…. Naar Denver.  Samen met Herun, Sam en Alfa gaan ze op weg, hopend antwoorden te vinden, maar ook een zoektocht naar de remedie te vinden tegen de exparation date – de uitroeiing van de partials.

Zoals verwacht zullen de mensen en de partials dus noodgedwongen moeten samenwerken om zowel de mensen als de partials te redden.  Overleven ze het allemaal?

Opnieuw heb ik enorm genoten van dit tweede deel en heb me geen moment verveeld.  Op naar het derde en laatste deel ‘Ruins’.

Waardering & Beoordeling:

Cover: 		8
Schrijfstijl:	7.5
Spanning: 	8
Plot: 		9.5
Originaliteit:  9
Luisterplezier: 9

Eindtotaal:	8.5

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s