De laatste ster – Rick Yancey

De laatste ster Titel:    De laatste ster
 Auteur:   Rick Yancey
 Uitgeverij: A.W. Bruna - 12/07/2016
 ISBN:    9789400507470
    Reeks:    The fifth wave #03
    Pagina's:  272

Waar gaat dit over?

Het vervolg op ‘De oneindige zee‘.  We zijn hier en dan zijn we weer weg. Dat was al zo voordat ze kwamen. Dat is altijd zo geweest. De Anderen hebben de dood niet uitgevonden, ze hebben hem alleen geperfectioneerd. Ze hebben de dood een gezicht gegeven, om hem ons vervolgens in het gezicht te wrijven, want zij wisten dat dat de enige manier was om ons te vermorzelen. De dood eindigt niet op een continent of in een oceaan, niet bij een berg of op een vlakte, in een jungle of een woestijn. Hij eindigt waar hij begon, waar hij van meet af aan was: op het slagveld van het laatste, nog kloppende mensenhart.

In het laatste deel van deze epische reeks, waarin het lot van de planeet wordt bezegeld, neemt meesterverteller Rick Yancey ons mee langs triomf, verlies en onverminderde actie.

Wat vond ik ervan?

Na de vorige twee delen was ik niet super enthousiast om te beginnen in het derde en laatste deel.  Maar ik ben nu eenmaal zo, dat de reeksen die ik begin ook uitlees.  Dus de derde ter hand genomen en met een licht voorgevoel aan begonnen.

Het derde deel gaat eigenlijk feilloos verder waar het tweede deel gestopt is.  Cassie is nog steeds met haar vrienden op de vlucht voor de bezetters.  En deze maken nog steeds jacht op haar.  Naar mijn gevoel gaat het ganse boek verder op het elan van de eerste twee delen.  Dus niet slecht maar ook niet super.  Gelukkig komt er toch enigszins spanning in het laatste deel van dit boek gekropen met een voor mij toch een verrassend einde.  Ik had nooit gedacht dat het zo eindigen. Ondanks het moeilijke gevoel dat Cassie met ongeveer iedereen heeft, zowel haar broertje, als Ben, als Evan … blijven ze haar toch volgen in haar drang om dat kleine beetje mensheid te redden.  Maar lukt haar dat ook?  En wat zal het haar kosten?

Waardering & Beoordeling:

Cover:     6,5   
Schrijfstijl:  7  
Spanning:    7,5    
Plot:      7      
Originaliteit:  7 
Leesplezier:  7  

Eindtotaal:   7  

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s