My bookhaul maart 2017 – deel 2

de-laatste-ritenHet zevende boek waar ik heel erg benieuwd naar ben, is ‘De Laatste Riten’ van Jess Kidd.  Voor mij een nieuwe auteur in mijn collectie, maar die cover!   Helemaal mijn ding.  Onweerstaanbaar gewoon, dus achterflapje lezen en yes, er is een klik in mijn hoofd.  Waar gaat dit boek over?   Mahony is als kind in de steek gelaten door zijn moeder. Jaren later keert hij terug naar zijn geboortedorp, een Twin Peaks-achtige setting, om uit te zoeken wat er is gebeurd. Zijn gegraaf in het verleden – niet des dorps – veroorzaakt rumoer. Zijn moeder Orla was een rebelse tiener, die het dorp liever kwijt was dan rijk. En bovendien laten allerlei verdwenen gewaande dorpsgenoten ineens hun gezicht zien. Leeft Mahony’s moeder nog? Of zien de dorpsbewoners dingen die er niet zijn? Niemand laat iets los, alhoewel Mahony zeker weet dat de dorpelingen meer weten.

de-verdwenen-stadHet achtste boek (en al de boeken in deze bookhaul trouwens) is op aanraden van mijn geweldige lieve schoonmoeder Marleen.  Als eerste uur fan van Preston & Child (indeed, ze heeft ze allemaal denk ik hihi),  moest ik deze absoluut in mijn digitale boekenkast plaatsen.  So, it is done. Douglas Preston, de ene helft van thrillerduo Preston & Child (bekend van de befaamde Pendergast-serie), maakte deel uit van de belangrijkste ontdekkingsexpeditie van de 21e eeuw.  Al vijfhonderd jaar lang hebben ontdekkingsreizigers gezocht naar de ‘Verdwenen Stad’ diep in het regenwoud van Honduras. Douglas Preston zat aan boord van het vliegtuig waarmee een expeditie uiteindelijk het gebied van een onontgonnen vallei, omringd door ondoordringbaar oerwoud en bergen, in kaart bracht, met behulp van ruimtevaarttechniek. Ze vonden niet alleen een oude stad, maar ook een verdwenen   beschaving.   Preston en een team (avonturier Steve Elkins, archeologen, ex-SAS-mariniers) onderzochten de ruïnes in 2015, strijdend tegen stortregens, dodelijke slangen en de dichtste jungle op aarde. Ze deden verbijsterende ontdekkingen, waaronder een opslagplaats van beelden opgestapeld aan de voet van een piramide.
En toen kreeg het verhaal een dramatische wending, want Preston en de meesten van de groep liepen een gruwelijke en schijnbaar ongeneeslijke ziekte op. De verdwenen stad is Prestons ooggetuigenverslag van de ontdekking van de eeuw – een verhaal over oude vervloekingen, moderne technologie, een verdwenen cultuur en een dodelijk medisch mysterie.

het-woud-van-emberwildeEn dan komen we aan ons negende boek voor deze maand (ik ga kunnen lezen de volgende maanden…) is ‘Het woud van Emberwilde’ van Sarah Ladd.  Ook dit is voor mij een nieuwe auteur alsook een genre waar ik me niet dikwijls aan waag.  Maar deze …  eeuuhhmmm… er tintelt toch iets in mijn ruggengraat.  Ik denk dat het vooral aan de setting ligt waarin het boek zich afspeelt.  Historische roman met een school in… dan voel je het gewoon al komen.  Intriges en mysterie.  Zolang ze zich kan herinneren verzet de knappe Isabel zich tegen de strenge regels van Fellsworth School. Ook nu ze geen leerling meer is, maar lerares, doet ze haar best een fijne plek te creëren voor de leerlingen, onder wie haar zusje Lizzie, voor wie ze zorgt sinds haar vaders dood. De komst van een vreemdeling met nieuws over onbekende familieleden zet Isabels wereld op zijn kop. Op uitnodiging van hun nieuwe familie, reizen Isabel en Lizzie naar Emberwilde, een uitgestrekt landgoed met een mysterieus bos, omgeven door folklore en onheilspellende geruchten. Al snel komt ze in een delicate dans met twee knappe mannen terecht, die allebei naar haar hand dingen. Te midden van het geflirt, gaat ze op zoek naar de waarheid over haar verleden – diep verborgen in Emberwilde Forest – die haar toekomst zal bepalen.

kleine-zware-leugensKleine zwarte leugens van Sharon Bolton is de tiende in deze bookhaul.  Telkens twijfel ik met de boeken van Bolton, maar om één of andere reden belanden ze toch keer op keer in mijn digitale bibliotheek 🙂  Bij deze was het helemaal de korte samenvatting wat mijn neusje deed kronkelen van nieuwsgierigheid.  Wat is het ergste wat je beste vriendin je kan aandoen?   Het was geen opzet. Een moment van onoplettendheid, een tragisch ongeval – en twee kinderen komen om. Die van jou.   Op een eiland met maar weinig inwoners is het onmogelijk om de vrouw die je leven kapot heeft gemaakt te ontlopen. Elke toevallige ontmoeting is een pijnlijke herinnering aan alles wat je hebt verloren: je gezin, je toekomst, je gezond verstand. Hoe lang duurt het dan nog voordat de gedachte aan wraak onweerstaanbaar wordt?
Dus nu… wat is het ergste wat jij je beste vriendin kunt aandoen?

vermoorde-getuigeHet volgende boek in deze bookhaul is ‘Vermoorde getuige van J.D. Robb oftewel Nora Roberts.  haar boeken en vooral de Eve Dallas reeks kan me helemaal bekoren dus mocht deze heel zeker niet ontbreken.  Ook al heb ik de eerste 42 delen in het Engels op mijn Tolino staan 😛  Waar gaat deze over?  Tijdens de première van een toneelstuk in New York heeft iemand een bot toneelattribuut verwisseld met een echt, vlijmscherp mes en wordt de hoofdrolspeler Richard Draco voor de ogen van het voltallige publiek doodgestoken. Inspecteur Eve Dallas was aanwezig bij de première en stort zich op de moordzaak, die al snel een schokkend aantal verdachten oplevert. Draco blijkt een vrouwenhater te zijn geweest die mooie jonge vrouwen verleidde en ze vervolgens snel en op wrede wijze weer afdankte, zelfs degene die bekendstond als zijn eigen dochter. Iedere vrouw heeft dus redenen te over om hem dood te wensen…

geestverwantenEn als laatste het nieuwe boek van Hilda Spruit.  Geestverwanten.  Hier ben ik echt wel heel benieuwd naar als fan van het young-adult genre.   Deze wordt onder de paranormale young-adults geplaatst.  Via Facebook ben ik in contact gekomen met Hilda Spruit en heb dan ook prompt een hardcover bij haar besteld.  En als klap op de vuurpijn, gaat ze hem ook nog signeren 🙂  Sientje doet nu dus een rondedansje op haar bureaustoel.  Als absolute believer in het paranormale en leven na de dood en geestentoestanden, MOET ik deze gewoon in mijn boekenkast staan hebben.  Het eerste contact met Hilda ging buitengewoon naturel alsof we al jaren in contact zijn met elkaar.  Heel ongedwongen, zonder enige verplichting en/of gepush van haar kant.  Dat apprecieer ik dan ook heel erg want ik moet eerlijk toegeven dat ik het haat als men me dingen komt opdringen.  Het verhaal gaat over Merthe die iets te horen krijgt wat haar leven helemaal ondersteboven zal gooien.  Niets is nog wat het lijkt en het enigste wat ze kan doen, is proberen antwoorden te krijgen op al haar vragen.  Op zoek naar die antwoorden, begint ze samen met haar vriendinnen geesten op te roepen, hopend dat deze haar kunnen helpen.  Tijdens deze belevenissen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen.   Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s