My bookhaul maart 2017 – deel 1

Als lid van ECI wist ik dat in februari de nieuwe catalogus zou komen.  Ook al staan er genoeg boeken op mijn To-Buy list, toch even wachten op die catalogus.  En dat bleef maar duren vooraleer die in de brievenbus viel, maar EINDELIJK is de cataloog er…  en bummer wat een teleurstelling weeral…  het word magerder en magerder met die cataloog… maar niet getreurd, we hebben genoeg titels op de lijst staan om uit te kiezen 🙂

stad-van-spiegelsHet eerste boek dat toegevoegd is aan mijn collectie is het derde deel van ‘De Oversteek trilogie – Stad van spiegels.’   Na De oversteek en De twaalf is eindelijk na lang wachten (zo’n 5 jaar) het vervolg op de wereld losgelaten.  Deze reeks kan je plaatsen onder horror, sci-fi, fantasy.  Wie graag leest over het einde van de wereld, zombie toestanden, verkeerd gelopen experimenten etc …  zit met dit boek op de eerste rij voor menig uurtjes spanning en horror.  Amy en haar vrienden hebben de Twaalf vernietigd en de overlevende beginnen langzaam terug tevoorschijn te komen en een nieuw bestaan op te bouwen.  Maar ze hebben geen rekening gehouden met Nul.  Hij is de Eerste, de vader van de twaalf… en hij zint maar op één ding.  Wraak.  Wraak op Amy…

wiegeliedDan het volgende boek. Wiegelied van Cilla en Rolf Borjlind.  Dit is het vierde deel in de reeks rond Olivia Rönning.  Ook op dit boek hebben we even moeten wachten en ben dan ook heel benieuwd hoe het verder gaat met Olivia.  In dit deel gaat Olivia samen met het team van Mette Olsäter op zoek naar de moordenaar van een jongen, die het slachtoffer lijkt te zijn geworden van een Roemeense criminele organisatie. Olivia gaat samen met Tom naar Boekarest om te achterhalen wie de moordenaars zijn.  Zullen zij ze vinden??

de-winterkinderenHet derde boek dat aan mijn digitale collectie is toegevoegd is De winterkinderen van Lulu Taylor.  Ik heb menige goede reacties over dit boek gehoord en gelezen bij vele lezers.   Volgens vele is dit een boek voor lezers die geïnteresseerd zijn in boeken van Rosamund Lupton, Sharon Bolton en Liane Moriarty.  Reacties als “Leest gelijk een trein” en “prachtig geschreven thriller” maken me dan ook heel nieuwsgierig.  Olivia en Dan Felbeck hun grootste kinderwens is eindelijk uitgekomen, met de geboorte van hun tweeling Bea en Stan.  Maar dan verliest Dan zijn job en biedt zijn oudste vriendin Francesca hen huisvesting aan.  Ze nemen dit aanbod aan maar dan begint het mis te lopen…Olivia begint zich allerlei vragen te stellen in verband met het verleden van Dan.  Is alles wel wat het lijkt???

de-verschijningNog een boek die al een poosje op mijn schouder aan het kloppen is, is ‘De verschijning’ van Amanda Stevens.  Het vervolg op De dodenrijk trilogie.  En zo werd een trilogie plotseling een serie… Mij hoor je alvast niet klagen.  Ik vond de boeken rond Amelia Gray geweldig.  Dus komt dit vervolg uiteraard bij mijn collectie.   Op een avond ziet Amelia een verschijning die haar een waarschuwing geeft:  ‘Vind de sleutel, deze is je enige redding.’  Wat is dit?  Wat word er bedoeld?  Samen met John Devlin begint ze een onderzoek naar dit alles en ze komen al snel op een mysterie van een nooit opgeloste collectieve zelfmoord in een commune uit.  Zullen ze het raadsel ontrafelen???

lifebloodIk heb me precies een beetje laten gaan, want ook Lifeblood van Gena Showalter is deze week uitgekomen.  Na helemaal mijn hart verloren te hebben aan het eerste deel Everlife, stond Lifeblood met heel grote uitroeptekens op mijn to-buy list.  Wachten met kopen?  Denk het niet 😀 Veel te nieuwsgierig ben ik naar het verdere verloop met Ten en de keuze die ze gemaakt heeft.  Ze heeft gekozen om in realm Troika haar Everlife door te brengen.  Is dat de juiste keuze geweest?  Ten beschikt over een rare bovennatuurlijke kracht, namelijk licht te absorberen en te kunnen geven.  Haar vijanden van realm Myriad doen er dan ook alles aan om haar te vernietigen.  En haar tegenstander is niemand minder dan Kilian.  De jongen die ze niet kan vergeten.  De jongen die alles opgaf voor haar geluk, maar zijn gevoelens niet beantwoord zag toen het ertoe deed.  Hij wil kost wat kost Ten verslaan.  Maar als ze met elkaar in confrontatie gaan, voelen beide hun gevoelens en verlangens weer opflakkeren en zal Ten een moeilijke keuze moeten maken… Liefde of Overwinning?

piep-zei-de-muisAnd last but not least voor deze maand pikken we deel 2 van Helen Grace reeks ook nog even mee.  Na ‘Iene Miene Mutte’ van M.J. Arlidge, is ‘Piep zei de muis’ aan de orde.  Helen Grace krijgt het onderzoek naar een vermoorde man in een leegstaand pand in handen.  Ze heeft al snel door dat het hier niet mee zal stoppen.  De media pikken haar onderzoek al heel snel op en spreken al over een seriemoordenaar die het gemunt heeft op vaders met dubbele agenda’s.  Zal Helen de dader te pakken krijgen?

 

Zo dat was het voorlopig …  deel 2 van de bookhaul voor deze maand verschijnt binnen enkele dagen.  Till next time. 🙂

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s