De oneindige zee – Rick Yancey

de-oneindige-zeeTitel:  De oneindige zee
Auteur: Rick Yancey
ISBN:   9789044973358
Uitg:   A.W. Bruna - 21/04/2015
Reeks:  The Fifth Wave #02
Pagina: 336
Start:  11/12/2016
Einde:  16/12/2016

Flaptekst:

De vijfde golf komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging.

Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt, of op zoek gaan naar andere overlevenden voor de vijand hen te pakken krijgt.  Want dat er een nieuwe aanval komt, is onvermijdelijk.  Cassie en haar vrienden zullen de ultieme strijd moeten aangaan tussen hoop en wanhoof, leven en dood.

We hebben de eerst vier golven overleeft.

We houden vol, maar de overwinning is nog ver weg.

We hebben hoop, maar worden door haat verteerd.

Ze denken dat we zwak zijn.

Maar we zijn niet alleen.

Mijn mening:

In dit deel neemt de auteur je mee op sleeptouw met Cassie en haar mede overlevers van de invasie.  Wie is hun vriend?  Wie hun vijand?  Wie is te vertrouwen?   De auteur neemt je mee in een wereld waarin 95 % van de mensheid gedood is door de vijand.  Waarin je moet overleven met de weinig middelen die je hebt.  Het is geen wereld waarin ik zou willen leven.  En dit deel ervaar je hoe je de band tussen Cassie en haar broertje verandert en hoe Cassie daarmee omgaat.  Je voelt heel veel onmacht en woede in dit deel doorsijpelen, maar ook hoop.  Hoop dat ze overleven en overwinnen.  De wil om niet op te geven.

Dit deel is wat mij betreft niet slecht… niet super…. heb er weer zo’n hmmm-feeling over… net zoals in het eerste deel. Het verhaal vind ik goed maar iets in zijn schrijfstijl stoort me blijkbaar toch… precies of ik niet vloeiend kan doorlezen. Lange hoofdstukken waar ik telkens pas na een paar pagina’s doorheb over wie het nu gaat… maar toch zal ik het derde deel lezen, want ik wil dan toch wel weten hoe dit gaat eindigen.

Over de auteur:

rick-yanceyRick is geboren en getogen in Florida en afgestudeerd aan de Roosevelt Universiteit van Chicago.  Geïnspireerd en gemotiveerd door zijn vrouw, is hij begonnen met full time boeken te schrijven in 2004.

Sinds heeft hij twee series gelanceerd: The Extraordinary Adventures of Alfred Kropp voor jonge lezers en The Highly Effective Detective voor volwassenen.  Beide reeksen spelen zich af in Knoxville, Tennessee, waar Rick tien jaar gewoond heeft vooraleer terug te keren naar Florida.

Zijn nieuwe reeks The Fifth Wave is ook verfimd in 2016 onder regie van J. Blakeson.

Waardering en Beoordeling:

Schrijfstijl:	2.5
Cover:		4
Originaliteit:	4
Plot:		3
Spanning:	3
Leesplezier:	3

Eindtotaal:	3.25

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s