Hex – Thomas Olde Heuvelt

hexTitel:  Hex
Auteur: Thomas Olde Heuvelt
ISBN:   9789024560257
Uitg:   Luitingh-Sijthoff - 04/2013
Pagina: 352
Start:  07/12/16
Einde:  11/12/16

Flaptekst:

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven.  Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg.  Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid.  Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed.  Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden.  Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken.  En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen…

Mijn mening:

Dit boek is het eerste boek dat ik gelezen heb van Thomas Olde Heuvelt, op aanraden van lezers van de Facebookgroepen Boekenfans, Boekenverslinders en Thrillervrienden.

En wat een goed boek was het.  Thomas Olde Heuvelt neemt je mee in de wereld van een heks die in een dorp rondwaart en de hele dorpsgemeenschap gevangen houdt.  Eens woonachtig in het dorp is er geen ontsnappen meer aan.  Hij neemt je mee in het leven van Katherine – De Wylerheks – en in het leven van de familie van Stefan De Graaf.  Dit boek sleurt je mee in de donkere en sinistere wereld van de heks en laat je heel subtiel de angst meemaken die ze de dorpsmensen aandoet, nadat de zoon van Stefan en diens vrienden de heks beginnen te filmen en er grappen beginnen mee uit te halen… Maar haar wraak komt eraan… en HOE !!!

Dit boek heeft me zo geïntrigeerd dat ik werkelijk ’s avonds doorheen al mijn kamers in huis ben gepasseerd om te kijken of alles nog stond waar het moest staan en zelfs één keer wakker geschoten met het idee dat ze daadwerkelijk aan mijn bed stond te fluisteren.  Van slapen komt er dan niet meer veel in huis.  Dit boek kruipt werkelijk onder je huid als je zelfs maar een heel klein beetje gelooft in het paranormale.

Het boek op zich is geschreven in niet al te lange hoofdstukken, waardoor je goed in de flow van het verhaal blijft zitten en alles intens kan mee uitzoeken, met een eindplot wat in al zijn eenvoud toch geweldig is.  Waarom redt Stefan zijn gezin niet na de dood van zijn zoon?  Wat beweegt hem op het einde van het boek om tot die daad over te gaan?  Wat denkt hij hiermee te bereiken?  Wie klopt er dan op zijn deur?  Zijn overleden zoon???  Allemaal vraagstukken waar je naar mag raden… voor mij mag er dus gerust een vervolg op komen al zie ik het niet gebeuren.

Dit boek is voor lezers die houden van verhalen met heksen, psychologie, paranormale gebeurtenissen en die graag Stephen King lezen, al blijft hij de abolute koning in dit genre.

Over de auteur:

thomas-olde-heuveltThomas Olde Heuvelt (1983) is een Nederlands schrijver. Hij won in 2015 de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award (voor zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down) en werd genomineerd voor de World Fantasy Award. Zijn roman HEX (Luitingh Sijthoff, 2013) verschijnt in 2016 wereldwijd bij grote uitgeverijen in de VS, Groot Brittanië, Frankrijk, Brazilië en vele andere landen. Warner Bros. werkt momenteel aan de pilot voor een TV serie gebasseerd op het boek.

Olde Heuvelts korte fictie heeft alleen in China al een publiek van meer dan een miljoen lezers en is ook verschenen in het Engels, Japans, Pools, Italiaans en Roemeens. Thomas Olde Heuvelts nieuwe roman verschijnt in het najaar van 2016 bij Luitingh Sijthoff.

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	4
Plot:		4
Cover:		5
Spanning:	4.5
Originaliteit:	4.5
Leesplezier:	5

Eindtotaal:	4.5

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s