Endgame: De Ontknoping – James Frey

endgame-de-ontknoping
Titel: Endgame: De Ontknoping
Auteur:James Frey
ISBN:  9789000340774
Uitg:  Vangoor - 18/11/2016
Reeks: Endgame #03
Pagina:352
Start: 30/11/16
Einde: 07/12/2016

 

Flaptekst:

Endgame – De Ontknoping van James Frey & Nils Johnson-Shelton.  Het spannende laatste deel van de Endgame-trilogie.

De sterksten zijn overgebleven.  Er is nog één laatste sleutel.  Het lot van de wereld ligt in hun handen.

De wereld van Endgame wordt bevolkt door twaalf eeuwenoude bloedlijnen.  In elke lijn traint een speler voor een catastrofale gebeurtenis die nog niet heeft plaatsgevonden – tot de opdracht.  Toen ze eenmaal waren opgeroepen, begonnen de spelers aan een zoektocht naar drie antieke sleutels die niet alleen hun bloedlijn zullen redden, maar de hele wereld.  Twee sleutels zijn al gevonden en de overgebleven spelers moeten ook de laatste vinden, voordat Endgame de definitieve vernietiging teweegbrengt…

Mijn mening:

Dit laatste deel heeft me toch een beetje teleurgesteld.  Deel 1 en 2 heeft me enorm geprikkeld maar dit deel deed het niet voor mij.  Het loste niet mijn verwachtingen in.  Ik begon dit deel pas iets of wat boeiend te vinden na pagina 226 en het eindplot zorgde toch nog voor ietwat verrassende wending.

Uiteindelijk winnen ze wel van de makers, maar het gaf me niet zo’n happy end feeling en de auteurs hebben mijn twee favoriete spelers laten sterven en hoe dan nog.  Gewoon een kogeltje in hun hoofd zonder dat ze het hebben zien aankomen.  Ze hadden wel wat heroïscher de pijp mogen uitgaan.

Over de auteur:

james-freyJames Frey is geboren in Cleveland, Ohio op 12 september 1969.  James Frey woont in New York, samen met zijn vrouw, dochter en hond.  Hij is een Amerikaanse schrijver en CEO van Full Fathom Five, een mediaproductiebedrijf dat verantwoordelijk is voor o.a. Young Adult serie “The Lorien Legacies” waarvan het eerste boek I am number four (2010) is, die ondertussen ook verfilmd is door DreamWorks Studios.

Op 7 oktober 2014 is het eerste boek van de trilogie Endgame: De opdracht uitgebracht, gevolgd door Endgame: De luchtsleutelin 2015.  Het derde deel Endgame: De ontknoping zal op 18/11/2016 uitgebracht worden door Van Goor Uitgeverij.  Deze reeks zou ook verfilmd gaan worden door 20th Century Fox.

Bron: Wikipedia en Goodreads

Waardering en Beoordeling:

Schrijfstijl:	4
Cover:		3
Originaliteit:	4
Plot:		3
Spanning:	3
Leesplezier:	3.5

Eindtotaal:	3.4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s