Jager – Julie Kagawa

jagerTitel:	Jager
Auteur:	Julie Kagawa
Uitg:	HarperCollins Y-A - 28/06/16
ISBN:	9789402712308
Reeks:	Talon #03
Pagina:	416
Start:	14/11/16
Einde:	19/11/16

Flaptekst:

Na het verraad van haar broer heeft het drakenmeisje Ember definitief gekozen voor het rebellenleven en al haar banden met Talon verbroken.  Samen met Riley probeert ze zowel de drakendoders van St-Joris  als de huurmoordenaars van Talon steeds een stap voor te zijn.  Ondertussen is Garret naar Engeland gegaan, waar de Orde van St-Joris ooit is opgericht, om zijn oude wapenbroeders te bespioneren.  Daar komt hij achter een aantal schokkende geheimen, die een dodelijk gevaar betekenen voor zowel mensen als draken.

Mijn mening:

Na deel 1 en deel 2 gelezen te hebben en wild enthousiast te zijn over deze serie, ben ik met bepaalde verwachtingen aan het derde deel begonnen.  Dit deel pikt draadloos op waar het tweede deel geëindigd is met het afscheid tussen Ember en Garret.  Hij naar Engeland om zijn eigen onderzoek verder te zetten en Ember die verder gaat met Riley.  En ik dacht helemaal ‘okee, nu gaan we een deel krijgen waarin Garret de hoofdrol gaat spelen in het uit de doeken doen van de geschiedenis van St-Joris…  Oh boy… was ik mis… ‘  Gemiste kans Julie … hier had je verdorie veel meer mee kunnen doen dan 4 hoofdstukken in Engeland te maken en dan halsoverkop terug naar Amerikaanse zijde met Ember en Riley te spurten.  Naar mijn gevoel heb je ze veel te vroeg laten samen komen in dit deel.  Maar soit … beetje teleurgesteld in het begin van dit deel, leg ik uiteraard dit boek niet weg en lees verder met opnieuw een bepaalde verwachting.  Julie brengt een nieuw personage in het verhaal, wat ook hier opnieuw niet voldoende uitgediept word.  Krijg nu dus echt het gevoel dat ze door het verhaal raast om die driehoeksverhouding tussen Ember, Garret en Riley te laten primeren.   Gemiste kans twee.  Je voelt in alles dat één van die twee jongens gaat sterven in dit deel en dat al vanaf de helft van het boek …  beetje jammer, maar gelukkig heb je altijd nog de vraag ‘Wie van de twee zal het loodje leggen’ en je weet dan al dat Ember helemaal los gaat gaan.   Dit deel is een beetje van hetzelfde als in deel 2.  Ze gaan achter een lead aan en komen in de problemen en worden gered door iemand om dan weer op de vlucht te slaan en op adem te komen met daartussen in de strijd tussen Garret en Riley om het hart van Ember te winnen.

Gelukkig komt er naar het einde van het boek toe terug beetje meer schwung en een ‘Oooh My God ontknoping waarvan mijn kaak even dropte (Ember en Dante rechtstreekse afstammeling van oudste draak die leiding geeft aan Talon)  en me TOCH weer doet uitkijken naar deel 4 want als je zo deel 3 eindigt, dan kan het niet anders dan gaan knallen in deel 4.

Voor mijn persoonlijk gevoel (en dat moet uiteraard elke lezer voor zich uitmaken) is dit deel een beetje een overbodig deel op de laatste 3 hoofdstukken na geworden, leest het ondanks al mijn bedenkingen vlot weg (doordat je echt niet te veel moet nadenken) met toch wel een verrassend eindplot.

Over de auteur:

julie-kagawa

Julie Kagawa is geboren in Sacramento Californië op 12 oktober 1982.  Ze is een Amerikaanse schrijfster die vooral Young Adult boeken schrijft.
Ze schreef onder meer de Iron Fey serie, de Blood of Eden serie en de Talon reeks

 

 

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	4
Cover:		5
Plot:		4
Originaliteit:	2.5
Spanning:	3
Leesplezier:	3

Eindtotaal:	3.6

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s