Cold Magic – Kate Elliott

cold-magicTitel:	Cold magic
Auteur:	Kate Elliott
Uitg:	Orbit - 01/08/2011
ISBN:	9781841498829
Reeks:	Spiritwalker # 01
Pagina:	510
Start:	05/11/16
Eind:	14/11/16

Flaptekst:

The Wild Hunt is stirring and the dragons are waking from their long sleep.

Cat Barahal was the only survivor of the flood that took her parents.  Raised by her extended family, she and her cousin, Bee, are unaware of the dangers that threaten them both.  And Although they are poised on the brink of an Industrial Age, magic – and the power of Cold Mages – still holds sway.

Now, betrayed by her family and forced to marry a powerful Cold Mage, Cat will be drawn into a labyrinth of politics.  There she will learn the full ruthlessness of the Cold Mage rule.  But what do they want from her?  And who will help Cat in her struggle against their powerfull magic?

Mijn mening:

Dit boek is het eerste Engelstalige boek waar ik moeilijk doorheen geraakt ben. Lag het aan de schrijfstijl van de auteur of aan het verhaal zelf, ik weet het niet … ik vond het nogal ingewikkeld en er waren enorm veel details in verwerkt waar ik me telkens opnieuw afvroeg “Wat is dit nu weer?” Maar ondanks dat alles, heb ik dit boek toch niet opgegeven, dat ligt gewoon niet in mijn aard. Ik wil gewoon weten hoe dit verhaal afloopt en op zich ben ik content dat ik volgehouden heb, want uiteindelijk als alles samen komt is het best een goede fantasy waarin Cat je meeneemt op haar zoektocht naar wie zij nu eigenlijk is.

Het verhaal begint waar je Cat en Bee nog samen ziet opgroeien in het huis van Bee’s ouders en hoe hun leven er op het college uit ziet en je merkt dan al dat Bee en Cat een stelletje vagebonden zijn in alles wat ze doen, maar ook dat er een onbrekelijke band is tussen hen twee.  Maar dan begint het, dan komt Andevai opdagen.  Een Cold Mage die een contract bij heeft dat hij moet huwen met de oudste dochter van de Barahal clan.  En het contract is bindend voor de wet en door magie bezegeld.  Cat ondergaat dit heel gebeuren zonder dat ze beseft wat er nu eigenlijk gebeurt en begrijpt nog veel minder waarom haar tante en nonkel die haar opgevangen hebben –  toen haar ouders stierven – dit toelaten.

Andevai neemt Cat mee naar zijn thuis, maar tijdens die paar dagen reizen gebeuren er allerlei dingen waardoor Cat meer en meer het gevoel krijgt dat zij niet bij Andevai hoort en vertrouwt hem voor geen meter.  In dit deel van het verhaal komt ze dan ook zoveel te weten over haar verleden, dat het mij geduizeld heeft … was het niet een beetje overdone door de auteur.  Ontdekken dat je ouders je ouders niet waren, dat je in de geestenwereld kan lopen zonder dat dat eigenlijk zou moeten kunnen, dat je een broer en familie hebt die in de in geestenwereld wonen, dus moet één van je ouders iemand uit die wereld zijn, etc …  Hoe bevreemdend het ook is, maar Cat lijkt toch steeds meer te twijfelen aan haar gevoelens voor Andevai ongeacht hij eigenlijk geen interesse toont in haar, een opdracht krijgt om haar te vermoorden – omdat hij het verkeerde meisje heeft getrouwd – dat uiteindelijk niet kan en haar onrechtstreeks helpt om uit de handen van de Cold Mages te blijven.

Naar het einde toe komt gelukkige alles samen waardoor je iedere stap die ze gezet heeft, ieder personage dat een belangrijke rol in haar leven zal spelen en gespeeld heeft, begrijpt en kom je ook te weten wie haar moeder was en wat deze voor haar opgeofferd heeft om haar te beschermen.

De twee andere delen ga ik ook lezen, want ik ben echt veel te nieuwsgierig van aard.  Hoe gaat de relatie tussen Andevai en Cat zich verder ontwikkelen.  Ook al scheiden hun wegen zich op het einde van dit boek, je voelt in alles dat ze elkaar zeker nog niet willen opgeven.  Er is dus toch nog hoop dat Andevai niet de arrogante, op machte beluste man is die in dit deel weergegeven is.   En gaan Cat en Bee effectief de strijd aan tegen samen met Camjiata tegen het onrecht dat de gewone bevolking aangedaan worden door enerzijds de Cold Mages en anderzijds de Prinsen en Prinsessen die aan Rome gelinieerd zijn.

Over de auteur:

kate-elliottKate is opgegroeid in Oregon, waar ze al als jong meisje verhalen schreef waarin ze verlangde om te ontsnappen naar een wereld van fantasy en avontuur met een vleugje romantiek.  Het moet dan ook geen verrassing zijn dat ze haar huidige echtgenoot heeft ontmoet tijdens een event met zwaard gevechten.

Kate Elliot heeft archeologie gestuurd.  Is ondertussen getrouwd en heeft drie kinderen en heeft een hond, een Schnauzer.  Ze woont momenteel in Hawaii.

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	3
Cover:		3.5
Plot:		3.5
Originaliteit:	3
Spanning:	3
Leesplezier:	3

Eindtotaal:	3.1

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s