Prodigy + Finale – Marie Lu

wonderkindTitel:	Prodigy
Auteur:	Marie Lu
Uitg:	Gottmer, 31/01/2013
ISBN:	9789025754211
Reeks:	Legend #02
Start:	28/10/16
Einde:	30/10/16

legend-finaleTitel:	Finale
Auteur: Marie Lu
Uitg:	Gottmer, 22/09/2014
ISBN:	9789025757366
Reeks:	Legend #03
Start:	30/10/16
Einde:	31/10/16

Flaptekst:

Prodigy:

Aan het einde van boek 1 ontsnappen Day en June ternauwernood aan een executie dankzij de tussenkomst van de Patriotten.  Deze rebellen, die loyaal zijn aan de voormalige Verenigde staten, gooien het op een akkoordje met hen.  Day krijgt een prothese voor zijn manke been.  In ruil daarvoor moeten ze de Patriotten bijstaan bij de aanval tegen de Republiek.  Het plan is om de nieuwe Elector Primo te vermoorden.  Anden blijkt echter een sympathieke, niet-corrupte jonge jongen te zijn, die bovendien het leven van Day’s broer Eden redt.  Dit brengt Day en June in een lastig parket.  Als de jonge Elector dan ook nog hevig verliefd wordt op June, wordt Day helemaal op de proef gesteld…

Finale:

June en Day hebben al veel moeten opofferen voor hun land en voor elkaar.  Nu het vredesverdrag tussen de Republiek en de Koloniën zo goed als gesloten is, is de rust weergekeerd.  Maar dan breekt er een epidemie uit en de oorlogsdreiging neemt toe.  June moet uitkomst bieden.  Om duizenden levens te redden moet ze de jongen van wie ze houdt vragen alles op te geven waar hij om geeft.  Met bloedstollende actie en tergende spanning weet Marie Lu haar trilogie tot een verbluffend einde te brengen.

Mijn mening:

Opnieuw bouwt Marie Lu deze delen op in de bekende korte hoofdstukken opgedeeld in June en Day, zodat je perfect weet over wie het gaat.   In deze twee delen heeft Marie Lu me helemaal meegenomen in een wereld die verscheurd wordt door oorlog.  Waar men achterdocht, jaloezie, machtspelletjes, haat en liefde ten top drijft.  De verschillende emoties die ik ervaren heb tijdens het lezen van deze trilogie, is onbeschrijflijk.  Van uitzinnig plezier en jolijt tot bijna met mijn e-reader smijtend van razernij om bepaalde personages die echt het bloed onder mijn nagels vandaag kregen.  Maar ook in deze delen zijn June en Day de rode draad doorheen het verhaal, wat eigenlijk een heel mooi liefdesverhaal oplevert zonder het verhoopte einde, maar wel een einde waarin je kan zeggen … “ze krijgen tenminste een nieuwe kans om met een propere lei opnieuw te beginnen”.

Het gevoel wat bij mij ook heel sterk naar voren kwam was ‘dit is zo’n beetje in onze wereld ook aan het gebeuren’, want uiteindelijk moet je toegeven… Waar op deze planeet is men niet in oorlog met elkaar of elkaar aan het tergen en het uitdagen om toch maar gelijk te kunnen halen …  het is geen mooi toekomstperspectief helaas, maar ik blijf positief in mijn ingesteldheid en hoop oprecht dat het nooit zo’n wereld word als beschreven wordt in deze boeken… al kom je toch reeds de eerste signalen tegen …  de kloof tussen arm en rijk die groter word …  onze rechten die mondjesmaat ingeperkt worden zonder dat we het zelf beseffen en/of reageren … de macht die de politiek naar zich toe trekt met allerlei maatregelen die enkel de werkende klasse en armen treft … de rijken en superrijken klasse die invloed uitoefenen op de politiek om nog meer macht te verkrijgen …

Sommige thema’s die Marie Lu in haar boeken beschrijft, zoals de verschillende plagen die de werkende en armen mensen treft, de één na de ander … dan denk je zo ver zal men toch niet gaan, terwijl er in je achterhoofd een kei luide bel afgaat … “ben je wel zeker? Check Syrië, Irak, etc …”  Het is wel een andere vorm maar daar gooit men in hemelsnaam met biologische wapens op hun eigen burgers !!!   Dus zo verafgezocht is het niet … of het nu biologische wapens zijn of dat men epidemieën op hun eigen burgers loslaat .. het is en blijft verwerpelijk.

Dus als ik dan toch een algemeen conclusie mag trekken …  deze trilogie mag dan young adult zijn, zogenaamd aan de fantasie van de auteur onttrokken … er zijn verdorie toch wel raakpunten in onze eigen echte wereld… Misschien dat ik deze reeks daarom ook zo goed vond, want uiteindelijk dat wil je toch bekomen … een boek lezen die uiteindelijk onder je huid gaat kruipen en doet nadenken over bepaalde dingen in je eigen leven.

Over de auteur:

marie-luMarie Lu is geboren in 1984.  Ze is afgestudeerd aan The University of Southern California in 2006 en woont momenteel in LA. Voordat zij een fulltime schrijfster werd, was Marie Lu een Art Director voor een gaming bedrijf.
Zij schrijft Young Adult boeken en heeft een voorkeur voor dystopische boeken.

 

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:   3.5
Cover: 		4
Plot: 		4.5
Originaliteit: 	4
Spanning: 	4
Leesplezier: 	4

Eindtotaal: 	4.0

 

 

 

Een gedachte over “Prodigy + Finale – Marie Lu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s