In de val – Karen Rose

in-de-valTitel:	In de val
Auteur:	Karen Rose
Uitg:	De Fontein - 18/10/2016
ISBN:	9789026139673
Reeks:	Romantic suspense #2
Pagina:	436
Start:	31/10/16
Einde:	05/11/16

Flaptekst:

In de val is wederom een topthriller van bestsellerauteur Karen Rose.  Eerder schreef zij onder andere Sterf voor mij, De mond gesnoerd en Niemand zeggen.  Speciaal agent Steven Thatcher heeft gezworen de seriemoordenaar die actief is in het kleine stadje waar hij woont, in te rekenen.  Het onderzoek vergt al zijn tijd, maar zijn familie heeft hem ook nodig.  Hij is onlangs weduwnaar geworden en hij maakt zich grote zorgen over zijn zoon Brad, op wie hij de grip verliest.  Het lichtpuntje in zijn leven is Jenna, een docent van zijn zoon.  Zij is mooi en bedachtzaam, en heel langzaam ontwikkelt zich een liefdesaffaire tussen de twee.  Precies op het moment dat hun prille relatie lijkt te kunnen gaan werken, zet de seriemoordenaar zijn val.  In de hoop Jenna daarin te kunnen laten lopen…

Karen Rose schrijft de perfecte mix van thriller en romantiek en wordt daarom ook de koningin van de ‘Romantic Suspense’ genoemd.

Mijn mening:

Als ‘huge fan’ van Karen Rose, was het voor mij dus ook weer aftellen naar de releasedatum van haar nieuwste boek ‘In de val‘.  Eerst nog even de reeks uitgelezen waarin ik bezig was, maar de volgende boek die gelezen ging worden was zonder twijfel In de val.  Dus op Halloween avond met hoge verwachtingen toch begonnen aan dit boek, wetende dat ik maar tijd zou hebben voor enkele hoofdstukken.  Hmmm, rustig begin … even wennen, ben dat niet zo gewend van Karen Rose… maar hey, je hoort me nog steeds niet klagen… ik weet dat het gaat komen.  Die spanning waarin ik met mijn neus helemaal weggedoken in mijn boek zit te lezen in mijn zetel, de spanning waardoor ik alles vergeet rondom mij.  En zoals verwacht nam Karen me mee in de zoektocht naar die seriemoordenaar en hoe heb ik meegezocht en drie keer de verkeerde aangewezen. Ik vrees dat ik niet zo’n goede rechercheur zou zijn 🙂 .

Het verhaal is zo secuur opgebouwd waardoor je echt gaat meezoeken met het hele team rond Thatcher.  De rol die mij vooral verrast heeft, was niet die van Jenna en Steven, maar wel die van Kent – van de forensische dienst – en die van Mike – de pastoor -,  op een bepaalde manier hebben zij voor mij echt meebepaald wanneer ik doorkreeg wie de seriemoordenaar was, ook al viel die euro laat en met totale verbijstering tijdens het eindplot van dit boek.  Wie had gedacht dat die persoon de moordenaar zou zijn en dat de mama ook nog mee in het complot zou zitten.  Totaal gestoord als je het mij vraagt.

De beschrijving van hoe de slachtoffers gevonden worden … je ziet het gewoon voor je … de lichaamsdelen die van elkaar gesneden zijn met een zaag, etc. … het word allemaal in detail uit de doeken gedaan, aan fantasie geen gebrek …  ik ken iemand die dit soort boeken geweldig vind hihi…

Tijdens die zoektocht neem je ook mee een duik in het persoonlijke leven van Steven.  Hoe hij verliefd word op Jenna, hoe hij zijn jaloersheid niet onder controle kan houden, zijn compleet verstoorde relatie met zijn oudste zoon Brad, de relatie met zijn jongste zoon Nicky die in de vorige boek ontvoerd is geweest en dus nog steeds met een trauma zit, met de irriterende, bemoeizuchtige Helen.  Jenna die blijkbaar een enorm goede connectie met Nicky krijgt, waardoor hij uit zijn isolement komt.

Karen Rose heeft wat mij betreft opnieuw een heel goede thriller op de markt gebracht, en kan zich zonder problemen meten met Karen Slaughter, Kathy Reichs en Tess Gerritsen.  Voor mij persoonlijk staat ze zelfs nog een stapje hoger dan hen, maar dat is eigen voorkeur en ieders smaak en goesting is anders.  Dus wil je eens een goede spannende thriller lezen waarin de suspense opgebouwd wordt, waarin er met bloed en ledematen rondgeslingerd wordt, waarin er soms ook wel zeer prikkelende seksscènes in verwerkt zitten, dan zit je bij Karen Rose op de eerste rij, want zij weet echt wel de perfecte mix te creëren.

Over de auteur:

karen-roseKaren Rose is geboren en getogen in de wijken van Maryland, Washington DC. Daar heeft ze haar echtgenoot ontmoet tijdens een blind date toen ze beide zeventien jaar oud waren.  Na hun afstuderen aan de Universiteit van Maryland – Karen heeft een graad in Chemische Industriële Wetenschappen – zijn ze naar Cincinnati, Ohio verhuisd.  Karen heeft er eerst gewerkt als ingenieur en heeft twee patenten op haar naam staan.  Maar zoals Karen zelf zegt: “duiken er verschillende scenes op in mijn hoofd en kon ik me niet meer op mijn job concentreren”, dus besloot ze om te beginnen schrijven en geraakte eraan verslaafd.

Karen Rose heeft haar eerste boek uitgebracht in juli 2003.  Ondertussen heeft ze zeventien romans (Engelstalig) en twee novellas uitgebracht.  Haar achttiende zal in 2017 uitgebracht worden.

Karen’s boeken zijn op de bestsellers list van de New York Times, USA Today, London’s Sunday Times, het Duitse Der Spiegel, The Irish Times verschenen alsook op verschillende lijsten in Zuid-Afrika en Australië.

Karen heeft voor twee boeken The Romance Writers of America’s RITA Award gewonnen voor the Best Romantic Suspence in 2005 en 2011.  Voor vijf andere boeken heeft ze in de finale gestaan van de Rita’s.  Op dit moment worden haar boeken vertaald in meer dan twintig talen.
De boeken in Nederlandstalige vertaling zijn in volgorde: 
Sterf voor mij
Schreeuw voor mij
Moord voor mij
De dood in haar ogen
De mond gesnoerd
Van mij alleen
In vertrouwen
Heb je me gemist
Over de schreef
Wreed weerzien
Op de hielen
Verbroken stilte
Niemand zeggen
In de val
Momenteel woont Karen Rose in Florida met haar echtgenoot, twee honden en een kat.
Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	5
Cover:		3.5
Spanning:	4.5
Plot:		4.5
Originaliteit:	4
Leesplezier:	5

Eindtotaal:	4.4

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s