Legend – Marie Lu

legendTitel:	Legend
Auteur:	Marie Lu
Uitg:	Gottmer, 09/05/2012
ISBN:	9781101545959
Reeks:	Legend # 01
Pagina:	239
Start:	24/10/2016
Eind:	28/10/2016

Flaptekst:

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.  De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind.  Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land.

De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.  Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverachte is.

De overheid opent de jacht op hem.  Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.  Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Cover:

Een mysterieuze cover.  Beetje eentonig ook met de grijze achtergrond en de gouden tekening en naam van het boek dat dan wel weer in het oog springt.

Mijn mening:

Het is al weer even geleden dat ik een reeks begonnen ben à la Divergent of Hungergames.  Maar het moet gezegd,  het valt me toch op hoe snel je weer meegesleurd wordt in een wereld die absoluut niet ideaal is.

Dit boek heeft me niet de WAUW jump gegeven die ik bij sommige boeken wel heb, maar heeft me ook absoluut niet teleurgesteld in het verhaal.  Het verhaal is opgebouwd in redelijk korte hoofdstukken die telkens aangeduid worden met June of Day, zodat je perfect weet over wie dit hoofdstuk gaat en wat zijn of haar belevingen zijn.   Je voelt natuurlijk wel als dertiger dat het verhaal duidelijk voor Young Adult geschreven, maar toch met een iets wat volwassen klank erin, wat mij dan weer goedgeluimd stemt.

Marie Lu neemt je werkelijk mee in twee helemaal tegenovergestelde werelden en brengt deze dan op een bepaalde manier toch samen zonder afbreuk aan elke achtergrond te doen.  Ze laat de lezer ook absoluut kennismaken met de negatieve kant van die werelden, waarin rijk echt rijk bedoelt wordt met allerlei aspecten, zoals jaloezie, hebzucht, macht, etc. … en waarin arm echt arm is waarin je meegetroond word op een tocht door steegjes, tunnels, grabbelen in vuilnis, ziekte, niets hebben, etc. … en dan komt June in contact met Day.  Zoals je een beetje kan voorspellen, spatten de vonken ervan af tussen die twee, maar voel je ook de achterdocht die ze naar elkaar toe hebben.

Doorheen het verhaal ontdek je samen met June dat niet alleen haar broer vermoord is maar ook haar ouders blijkbaar en ook nog eens door de Republiek.  Deze wil natuurlijk de schuld afschuiven op de rebellen en Day, maar hoe meer naar het einde van het verhaal je gaat, hoe feller je voelt dat June in opstand begint te komen en uiteindelijk een heel plan opzet om Day te bevrijden van de Republiek…

Over de auteur:

marie-lu

Marie Lu is geboren in 1984.  Ze is afgestudeerd aan The University of Southern California in 2006 en woont momenteel in LA. Voordat zij een fulltime schrijfster werd, was Marie Lu een Art Director voor een gaming bedrijf.
Zij schrijft Young Adult boeken en heeft een voorkeur voor dystopische boeken.

 

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	3.5
Cover:		3
Plot:		3.5
Originaliteit:	3
Spanning:	3
Leesplezier:	4

Eindtotaal:	3.3

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s