Kwijt – Anja Feliers

kwijt
Titel:	Kwijt
Auteur:	Anja Feliers
Uitg:	Lannoo - 20/09/2016
ISBN:	9789401437783
Reeks:	Kathleen Verlinden # 06
Pagina:	362
Start:	22/10/16
Einde:	24/10/16

 

Flaptekst:

Sylvie heeft haar moeder al vroeg verloren, maar heeft het ondanks alles helemaal gemaakt: niet alleen is ze nog altijd een succesvol model, ze is ook host van een populaire talkshow op de radio.  Tot een anoniem telefoontje van een luisteraar al het verdriet van de dood van haar moeder weer naar boven haalt.  Vooral als blijkt dat niets is wat het lijkt te zijn.

Psychologe Kathleen probeert Sylvie zo goed mogelijk bij te staan, maar blijft intussen zelf nauwelijks overeind door de moeilijke keuzes waar ze voor staat.

Kwijt is het spannende zesde deel in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden.

Cover:

De eerste maal dat ik Anja’s nieuwe cover zag op haar FB-pagina, was ik op slag verkocht en wist ik al dat het boek in mijn boekenkast zou staan pronken.  Staat mooi naast de cover van Zuur.

Mijn mening:

Kwijt.  Zou dit boek minstens even goed zijn als Zuur, haar vorige Kathleen Verlinden boek.  Ik geef het helemaal toe, mijn verwachtingen lagen torenhoog voor dit boek.  Misschien wel te hoog, want uiteindelijk word dit boek de hemel in geprezen door enorm veel lezers en zoals mij dan dikwijls overkomt, blijf ik dan op mijn honger zitten…

Mag ik nu even roepen.  HALLELUJA … She did it again !!!!!  Ben ik zo content dat Anja me helemaal niet op mijn honger heeft laten zitten. Ik heb mijn eigen zelfs gedwongen van dit boek op bepaalde momenten toe te doen en weg te leggen, want anders was het ‘een aan één stuk doorlezen marathon’ geworden en mijn eigen ervaring zegt me dan dat ik dingen niet helemaal opsla in mijn geheugen.  Dus bij momenten de rem getrokken,  het was nodig ook.  Al die emoties !!!!  Jeetje… heb zelfs op een bepaald moment een reactie geplaatst op FB op een post van Anja: “Waarom de kat Anja …  Ocharme dat beestje.”  Ik kan er gewoon niet tegen als iemand beesten pijn doet en wat doet Anja … ze laat gewoon de kat eventjes vermoorden.  Moest er echt even van bekomen en Josje ook vrees ik.  Ik hoorde de kat gewoon in mijn hoofd krijsen …  jaja, met mijn verbeelding is absoluut niets mis hoor, die werkt nog stevig.   Maar op dat moment wist ik ook dat die bepaalde persoon niet helemaal Koosjer was.

“Sientje gaat slapen.  Nu beginnen ze al de kat van het dochtertje te vermoorden in mijn boek.  Slechte karakters verdikke, maar zo komt wel één iemand op mijn verdachtenlijstje te staan … de troela.”

Eigen Update Comment op mijn Goodreads pagina

Terug naar het verhaal nu… Dit boek is opgebouwd vanuit twee hoofdperspectieven.  Die van Kathleen uiteraard en vanuit Sylvie’s perspectief met ook een heel belangrijke rol voor Josje – Sylvie’s dochtertje.  Haar verhaallijn vond ik het mooist in dit boek omdat zij voor mij degene was die alles deed samenkomen.  Het is een schrander meisje dat niets ontgaat.

Anja heeft opnieuw met korte hoofdstukken gewerkt waarin ze elk hoofdstuk laat beginnen met de naam van het personage waarover dat deel gaat, zodat je heel gemakkelijk het verhaal kan volgen.  Zowel Kathleen als Sylvie maken een rollercoaster aan emoties mee, waarin de rode draad toch echt wel iets is dat ze kwijt zijn.  Kathleen die Lucas aan Kristel verliest omdat ze zwanger is na overspel door Lucas, maar tegelijkertijd gaat Kathleen ook niet vrijuit en dat weet ze ook heel goed. Ze moet zelf een keuze gaan maken tussen Lucas en Lennert.   Sylvie die haar mama verloren heeft op jonge leeftijd door zelfmoord, maar klopt het wel wat men haar altijd verteld heeft.  Ze wil het niet geloven dat de mogelijkheid bestaat dat haar mama misschien toch nog leeft, maar uiteindelijk gebeuren er zoveel dingen dat ze het toch in overweging moet nemen, en gaat samen met haar zus Xanne op zoek naar de waarheid. Zonder al te veel hier weg te geven …  Het boek is heel subtiel en secuur opgebouwd waardoor uiteindelijk alles op zijn plaats valt en waarvan mijn kaak op mijn schoot is gevallen.   Dat einde … die ontknoping hoe alles juist gegaan is en wie wat op zijn kerfstok heeft … niet te doen !!! …  Ik kreeg even alles voorgeschoteld … schuldgevoelens, jaloezie, afgunst, nijd, huiselijk geweld, wraak, maar ook liefde, troost, vergeving, vriendschap, vertrouwen en vooral een nieuwe start voor zowel Kathleen als Sylvie en haar familie.

“Elk leven heeft losse eindjes.  Niet elke vraag kent een antwoord.”

Dit was een boek die onder mijn huid is gekropen en die ik zonder twijfel nog eens opnieuw ga lezen en misschien nog iets trager …

Over de auteur:

anja-feliersAnja Feliers is geboren op 31 augustus 1971 in Bilzen (Limburg). Ze groeide op in het dorpje Rekem (Lanaken). Daar woonde ze samen met haar vader en haar moeder, haar zes jaar oudere broer en met haar bomma en bompa.

Anja Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt.  Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreeft over de ziekte en het overlijden van haar moeder, een gebeurtenis die haar op elfjarige leeftijd zwaar geraakt had.  De eerste versie was echter te persoonlijk voor uitgave en de schrijfster herwerkte het tot een fictief verhaal, dat in 2004 gepubliceerd werd door Standaard Uitgeverij.

Ondertussen bracht ze ook nog Littekens, Jaloers, Groene ogen, Onweerstaanbaar, Verleid me, Hou van mij, Vergeet me niet, Naakt (excl. voor Flair), Vergeef me  en Zuur uit.

Bron: Wikipedia

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl: 	4
Plot: 		5
Originaliteit: 	4
Leesplezier: 	5
Spanning: 	4
Cover: 		5 

Eindtotaal: 	4.5

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s