De luchtsleutel – James Frey

endgame-de-luchtsleutelTitel:	De luchtsleutel
Auteur:	James Frey
Uitg:	Van Goor - 20/10/2015
ISBN:	9789000340750
Reeks:	Endgame #02
Pagina:	440
Start:	29/05/16
Eind:	05/06/16

Flaptekst:

Twaalf meteoren sloegen in op Aarde.

Twaalf eeuwenoude bloedlijnen maakten zich klaar voor dit moment

Twaalf spelers werden opgeroepen.  Nu zijn er nog maar negen… De eerste sleutel is gevonden.  Endgame is begonnen.

Het leven zoals wij dat kennen zal nooit meer hetzelfde zijn.  Er zijn bondgenootschappen gesloten.  Er zijn romances ontstaan.  De groep met spelers wordt steeds kleiner.  Er zijn nog 2 sleutels over.  De spelers moeten ze vinden, voordat de tijd om is.  En alleen de speler die het laatste overblijft zal de wereld redden.

Cover:

De reeks trekt de lijn door van één kleur te gebruiken samen met het Endgame symbool.  Ieder zijn goesting natuurlijk, maar het was niet de cover die me overstag liet gaan om deze reeks te lezen, maar wel de achterflap.

Mijn mening:

Nadat Sarah en Jaco de eerste sleutel gevonden hebben, barst de strijd pas helemaal los.  De wereld komt een groot stuk van de realiteit te weten over het einde van de wereld en de twaalf spelers.  Sarah ligt in conflict met zichzelf doordat ze haar vriend door het hoofd heeft geschoten om een andere speler te kunnen uitschakelen.

Wie kan ze nog vertrouwen, als ze eigenlijk aan haarzelf begint te twijfelen en al helemaal aan Endgame.  Want uiteindelijk is niets wat ze haar vertelt hebben, wat het lijkt.  De overige spelers spelen in dit deel helemaal hun rol zoals het hoort.  Wie blijft over, wie vindt de volgende sleutel en wie of wat is de luchtsleutel?

Doorheen het verhaal kom je de ene verrassing na de andere tegen.  Ben je verbaasd over sommige keuzes die de spelers maken en omgekeerd.

Dit tweede deel is opnieuw mooi uitgewerkt, waarin de hoofdlijn Endgame blijft, maar het op een of andere manier toch toelaat om van het spel te proberen afwijken.  Het is dat wat deze boeken zo leuk maakt, je stapt mee in de leefwerelden van de spelers, doorgrond hoe ze denken en plant hun volgende stappen mee.  De karakters zijn in dit deel meer uitgediept, maar er is nog ruimte tot verdere ontplooiing.  Jaja, de auteur weet me helemaal mee te nemen in deze Endgame.

Over de auteur:

james-freyJames Frey is geboren in Cleveland, Ohio op 12 september 1969.  James Frey woont in New York, samen met zijn vrouw, dochter en hond.  Hij is een Amerikaanse schrijver en CEO van Full Fathom Five, een mediaproductiebedrijf dat verantwoordelijk is voor o.a. Young Adult serie “The Lorien Legacies” waarvan het eerste boek I am number four (2010) is, die ondertussen ook verfilmd is door DreamWorks Studios.

Op 7 oktober 2014 is het eerste boek van de trilogie Endgame: De opdracht uitgebracht, gevolgd door Endgame: De luchtsleutel in 2015.  Het derde deel Endgame: De ontknoping zal op 18/11/2016 uitgebracht worden door Van Goor Uitgeverij.  Deze reeks zou ook verfilmd gaan worden door 20th Century Fox.

Bron: Wikipedia en Goodreads

Waardering en Beoordeling:

Schrijfstijl:	4
Cover:		3
Originaliteit:	4
Plot:		4
Spanning:	4
Leesplezier:	4.5

Eindtotaal:	3.9

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s