Indigo – Sterre Carron

indigoTitel:	Indigo
Auteur:	Sterre Carron
Uitg.:	Witsand - 08/10/2015
ISBN:	9789492011329
Reeks:	Rani Diaz #05
Pagina:	364
Start:	19/10/16
Eind:  22/10/16

Flaptekst:

Op een nacht droomt de jonge Vanja dat haar broer Sebastian in levensgevaar is.  Ze wordt badend in het zweet wakker en gaat meteen naar hem op zoek.

Wat voor afschuwelijke taferelen treft ze aan in het ‘glazen huis’ waar Sebastian de nacht heeft doorgebracht met zijn vriendin Elin?  En wie is daarvoor verantwoordelijk?

Zo’n bizarre case heeft hoofdinspecteur Rani Diaz niet eerder meegemaakt.  Door de zaak wordt een rollercoaster van misdaden in gang gezet.  En telkens weer schijnt Vanja te kunnen voorspellen wat daarin de volgende stap zal zijn…

Bovendien moet Rani al die tijd een bijzonder delicaat geheim bewaren voor Bert Simons, haar meest dierbare collega …

Cover:

Intense cover vind ik het persoonlijk met dat starende oog.  Het doet je bijna denken “staar me zo niet aan!” of “wat wil je van me?”  maar als je het boek gelezen heb weet je dat de betekenis eigenlijk in een andere richting gezocht moet worden.

Mijn mening:

Na het lezen van het vierde deel Trifla heb ik even afstand moeten nemen van Sterre’s boeken, want ik ervaar ze telkens opnieuw als enorm intense leesuurtjes.  Dus met een kleine tussenpauze van een ander boek, begon Rani Diaz toch alweer op mij te roepen vanaf mijn thriller boekenkast.  Deel 5 Indigo.  Welke indrukken zou dit boek me geven?  Opnieuw zo intens waarvan je hartslag naar de 200 km/u raast?

Jawel hoor,  Sterre Carron krijgt het weer helemaal bij me klaar.  Opnieuw neemt ze me mee met een rotvaart in het verhaal van Vanja, Elin, Claire, Rani en Co.  En hoe !!!!  Denk dat opnieuw elke emotie de revue passeren.  Claire vertrouw ik voor geen meter…  ik kan er mijn vinger niet opleggen, maar iets doet het knetteren in mijn brein met dat personage.  En Vanja … ja daar kan ik alleen maar compassie mee hebben.  Wat krijgt dat meiske het toch mee in dat boek.  Alles en iedereen verliezen die haar dierbaar is en dan ook niet geloofd worden…  al zou het in realiteit ook mij raar in de oren klinken als iemand komt zeggen “pas op, je bent in groot gevaar en gaat sterven.”

Vanja: “Ik dacht dat je op een andere kamer lag?”

Elin: “Eerst wel, maar ze hebben me vanmiddag verhuisd.  Ik wilde een eenpersoons-kamer.  Ik ga nu uitloggen, ben heel moe, wil slapen.”

Vanja: “Elin, wacht!  Je moet weg uit die kamer.  Ik weet dat je me niet geloofd, maar je moet daar echt weg.  Please, Elin, je moet me geloven.  Maak dat je daar weg komt, je bent in gevaar !!!”

Fragment uit Hoofdstuk 30

Ook heeft Sterre ditmaal ervoor gezorgd dat er echt wel een slechte vent in het boek verwerkt zit, met name Bruno Corthouts.  WAT EEN EIKEL !!!!  Dat personage haalt gewoon het bloed onder mijn nagels vandaan.   En toch is het goed voor het verhaal, maar toch lol…

Naarmate ik verder in het verhaal gesleurd word, en de puzzelstukjes samen komen besef ik dat Sterre hier opnieuw een ijzersterk verhaal heeft neergepend met een eindplot waarvan ik verrast en niet verrast was.  My gutfeeling was right.  Het moeten niet altijd de stereotype moordenaars zijn, afwijkingen van de norm zijn zeer welkom voor mijn leesplezier.

En zoals steeds zal ik weer even moeten afkicken van Rani en Co, want het is een intens team om in te vertoeven. 😉

Over de auteur:

sterre-carronSterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische 
geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in 
Antwerpen studeerde.
Ze werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor 
Artsen zonder Grenzen. Zij heeft belangstelling voor 
forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse
spiritualiteit. 

 

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	4
Cover:		3.5
Spanning:    4
Plot:      4.5
Originaliteit: 4.5
Leesplezier:  5

Eindtotaal:   4.25

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s