Firstlife – Gena Showalter

firstlife

Titel: 	Firstlife
Auteur:	Gena Showalter
Uitg:	Harlequin Teen - 23/02/2016
ISBN:	9781474055581
Reeks:	Everlife # 01
Pagina:	467
Taal:	Engels
Start:	12/10/16
Einde:  15/10/16

 

Flaptekst:

ONE CHOICE.

TWO REALMS.

NO SECOND CHANCE.

Tenley ‘Ten’ Lockwood is an average seventeen-year-old girl, who has spent the past thirteen months locked inside the Prynne Asylum.  The reason?  Not her obsession with numbers, but refusal to let her parents choose where she’ll live – after she dies.

There is an eternal truth most of the world has come to accept: Firstlife is merely a dress rehearsal, and real life begins after death.

In the Everlife, two realms are in power: Troika and Myriad.  Longtime enemies and deadly rivals.  Both will do anything to recruit Ten, including sending their top Laborers to lure her to their side.  Soon, Ten finds herself on the run, caught in a wild tug-of-war between the two realms who will do anything to win the right to her soul.  Who can she trust?  And what if the realm she’s drawn to isn’t home to the boy she’s falling for?  She just has to stay alive long enough to make a decision…

Cover:

Deze cover heb ik toevallig op Goodreads zijn voorbij komen tijdens het bekijken van de updates van andere lezers.  Ik was er zo aan voorbij tot mijn verstand zei: “Wacht eens even, scrol eens terug naar boven”  en ja hoor, de trigger was terecht.  Toch zot hoe een cover je zo kan doen stoppen met scrollen door verschillende boeken.  Is het die zandloper met de twee verschillende werelden in wat me zo aanspreekt, ik vermoed van wel…  Het gevoel van tijdloos te zijn … soit, dus de achterflap erbij genomen en triiing … tweede alarmsignaal ging af in mijn hoofd.  Dit is een must have, ben veel te nieuwsgiering… twee werelden???  Leven na de dood?  In welke vorm?

Mijn mening:

Sinds kort lees ik ook Engelstalige boeken en wat een verademing kan het soms toch zijn.  Niet meer wachten op die vertalingen bij reeksen die dikwijls in het midden van de reeks niet meer vertaald worden.  In het begin heb ik weer even moeten wennen aan het lezen van Engels en ben het verhaal dan ook drie keer opnieuw begonnen met lezen omdat ik de draad telkens kwijt raakte, maar nadat ik door de eerste twintig pagina’s was waarin de beide werelden Troika en Myriad een beetje voorgesteld worden door Archer (Troika) enerzijds en Killian (Myriad) anderzijds, was ik vertrokken.  Hierna kom je in de wereld van Ten terecht waarin ze opgesloten zit in een soort van instelling Prynne genaamd.  Hier wordt ze continu onder druk gezet om voor Myriad te kiezen door mishandelingen en folteringen, fysieke en psychische.

The injection hurts, but I’ve experienced worse.  I relax: I even offer the pair another smile. “Aw.  Looks like you’re destined for another failure.”  I’ve spoken too soon.  My blood begins to boil, every cell in my body becoming a flame, my veins close to total disintegration.  My skin bubbles, melting like cheese on a pizza…

Fragment from chapter six

Je wordt als lezer werkelijk ondergedompeld in haar wereld van nu waarin je zo kan meevoelen in haar miserie en haar grote twijfels.  Want kiezen is op dit moment echt wel het laatste wat ze wil.  Eerst wil ze meer te weten komen of alles wel is zoals haar voorgespiegeld wordt.  Ondertussen leert ze Bow kennen – haar nieuwe kamergenoot – (die Archer) blijkt te zijn en ontmoet ze Kilian – waar ze precies een ferme crush op gaat krijgen.  Kan ze hen vertrouwen?  Hebben zij een verborgen agenda?  Aan Ten om het uit te zoeken …

Tijdens een opstand in Prynne ontsnappen Ten, Archer, Kilian en de andere gedetineerde uit de instelling en worden opgejaagd door de bewakers van Prynne.  Ze weten uit handen te blijven van hen, maar Ten en haar vrienden moeten alles op alles zetten om niet opnieuw gevangen genomen te worden, want zowel Myriad als Troika wil Ten in handen hebben om haar te doen kiezen voor één van de twee werelden, en vooral Myriad gaat extreem ver in de middelen van geweld die ze tot hun beschikkingen hebben.

In de loop van het verhaal ontdek je samen met Ten dat haar familiegeschiedenis niet is wat het lijkt en dat diegene die ze zou moeten vertrouwen, haar verraden of in de val willen laten lokken.  Welke familieleden kan ze nog vertrouwen, welke niet?

Tussen Archer en Kilian lopen de spanningen heel hoog op door de hartstochtelijke haat die ze voor elkaar hebben.  Gaan deze twee mannen elkaar ooit de hand kunnen reiken?

Gena Showalter heeft een zinderend eindplot in elkaar gestoken waarin alle puzzelstukjes mooi samen komen en waarin je de spanningsboog zo voelt toenemen.  Ze heeft een heel fijne schrijfstijl maar toch met een indrukwekkend oog voor detail, waarin toch niet alles zo vanzelfsprekend is te benoemen waardoor je naarmate je verder leest de verklaringen terug vind van sommige details waar je eerder misschien vraagtekens bij plaatste.

Over de auteur:

gena-showalterGena Showalter is geboren in Oklahoma in 1975.  Ze is een 
Amerikaanse auteur die eigentijdse romans, paranormale romans
en Young Adult schrijft.
Haar Everlife serie is haar jongste reeks in het Young Adult genre.
Deze bevatten Firstlife, Lifeblood (releasedatum 28/02/2017) en 
Everlife (release in 2018)

 

 Waardering & Beoordeling:

Cover:		5
Schrijfstijl:	4
Spanning:	4
Plot:		4
Originaliteit:	5
Leesplezier:	4.5

Eindtotaal:	4.4

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s