Zuur – Anja Feliers

26708571
Titel:	Zuur
Auteur:	Anja Feliers
Uitg:	Lannoo - 22/09/15
ISBN:	9789401430128
Reeks:	Kathleen Verlinden # 05
Pagina:	345
Start:	17/04/16
Einde:	19/04/16

Flaptekst:

Op een avondfeest wordt Cara zonder reden aangevallen.  Een bijtend zuur vreet haar gezicht weg en het meisje blijft voor het leven verminkt.  Het verwerkingsproces is bijzonder zwaar, vooral als vermoedens rijzen dat Cara geen toevallig slachtoffer is.  Psychologe Kathleen Verlinden begeleidt Cara bij de verwerking, maar het lijkt wel alsof ze door iets of iemand wordt tegengewerkt… Terwijl haar aandacht naar Cara gaat, wordt Kathleen ingehaald door haar eigen verleden.

Cover:

Zeer mooie cover die je alles en niets laat zien…  een cover die je heel veel verschillende emoties kan doen ervaren.

Mijn recensie:

Wat een ongelooflijk goed boek.  Het was voor mij het eerste boek van Anja Feliers die ik gelezen heb.  Na het lezen van dit boek, heb ik echt even op adem moeten komen van die ontknoping.  Wie had dat gedacht?

Ik had snel door wie verantwoordelijk was voor het gooien van het zuur in Cara’s gezicht, maar dat het zo zou uitdraaien…

Ongelooflijk hoe Anja Feliers de moeilijke relatie tussen moeder en dochter neerschrijft.  Het gebrek aan emotie van de moeder en de schreeuw naar aandacht van Cara.  Nog een aspect wat mij tot in mijn tenen raakte was het verraad dat haar vrienden naar Cara toe plegen.  Ik kan het me niet voorstellen…  Ontrouw, het is iets smerigs

Bij momenten is het boek dan ook enorm rauw, waar het op andere momenten zinderend spannend is met een voor mij onverwacht eindplot.  Zonder twijfel ga ik nog een boek lezen van Anja Feliers.

Anja Feliers heeft wat mij betreft een vlotte schrijfstijl met een oog voor details bij haar personages.  Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukken, waarin elk hoofdstuk begint met de naam van het personage wiens verhaal vertelt word.  Naarmate het verhaal vordert voel je hoe alles in elkaar klikt met een aantal heel verrassende wendingen, waarvan ik een glimlach op mijn gezicht kreeg tot achter mijn oren.

Over de auteur:

Anja Feliers is geboren op 31 augustus 1971 in Bilzen (Limburg). Ze groeide op in het dorpje Rekem (Lanaken). Daar woonde ze samen met haar vader en haar moeder, haar zes jaar oudere broer en met haar bomma en bompa.

Anja Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt.  Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreeft over de ziekte en het overlijden van haar moeder, een gebeurtenis die haar op elfjarige leeftijd zwaar geraakt had.  De eerste versie was echter te persoonlijk voor uitgave en de schrijfster herwerkte het tot een fictief verhaal, dat in 2004 gepubliceerd werd door Standaard Uitgeverij.

Ondertussen bracht ze ook nog Littekens, Jaloers, Groene ogen, Onweerstaanbaar, Verleid me, Hou van mij, Vergeet me niet, Naakt (excl. voor Flair) en Vergeef me uit.

 

Anja Feliers is gehuwd en moeder van twee kinderen

Waardering en beoordeling: 
Schrijfstijl: 	4
Plot: 		4
Originaliteit: 	4
Leesplezier: 	5
Spanning: 	4
Cover: 		5	

Eindtotaal: 	4.3

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s