Matsya – Sterre Carron

matsyaTitel:		Matsya
Auteur:		Sterre Carron
Uitgeverij:	Nederlandse Auteurs Uitgeverij - oktober 2014
ISBN:		9789491535567
Reeks:		Rani Diaz #03
Taal: 		Nederlands
Startdatum:	08/10/16
Einddatum:	09/10/16

 

Flaptekst:

In het zwembad van een huis wordt het lichaam gevonden van een kinderoppas. De dood van de jonge vrouw stelt hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team voor een raadsel. En dan blijkt dat dit nog maar de eerste ronde is van wat een meedogenloos vergeldingsplan blijkt te zijn…

Cover:

Een cover helemaal in de stijl die mij een boek doet opnemen en de achterflap doet lezen.  En dan zie je een heel korte flaptekst die je nog meer nieuwsgierig maakt.

Mijn mening:

Nadat ik een tijdje geleden op aanraden van een vriendin Mara van Sterre Carron gelezen heb en vervolgens het tweede deel Tirtha van de Rani Diaz reeks verslonden heb, heb ik zonder ook maar één keer te pimpelen met mijn ogen de volgende vijf delen aangeschaft.  Gisterenavond was er dan ook geen houden meer aan, ik moest en zou aan deel drie Matsya beginnen.  Mijn echtgenoot zag de bui al hangen “Leesmarathon ??”  Mijn sprankelende ogen zeiden genoeg denk ik: “Absoluut, waarschijnlijk Sterre kennende zal het een nachtje doorgaan zijn”, en zo geschiedde … hij voor de tv en ik met mijn neus in mijn boek, fleece over mijn benen en taske koffie langs me.  ZALIG !!!

Nu Matsya …  Hoe kan ik dit uitdrukken zonder dat jullie mij een rare snuiter vinden… ik druk me zacht uit als ik zeg: “Waaaaaauuuuuuw!!!”  Opnieuw grijpt Sterre me vanaf pagina vijf met de keel waarin ze mij laat kennismaken met Ellen en haar gezin en haar oppas Emma. Je voelt aan alles dat er vanaf dat moment een rollercoaster van emoties en belevingen door je lichaam gaan knallen waarvan je tenen omkrullen van lezersplezier.

Wat ik voornamelijk geweldig vond in dit deel is dat Sterre het verhaal vanuit verschillende perspectieven het verhaal tot je brengt.  Ze vertelt het verhaal vanuit Ellen’s oogpunt, Rani’s oogpunt, maar voor mij dan weer de topmomenten vanuit woorden en gedachten van de moordenaar.  Dat legt zo’n geweldige wisselwerking in het boek waar ik van op en neer stuiter in mijn zetel.  Ben er zelfs heel zeker van dat ik vanuit mijn ooghoeken gezien heb dat mijn echtgenoot me heel raar aangekeken heeft met  een blik van “Ze krijgt het weer”

“Het spel is begonnen.  Het eerste hoofdstuk is helemaal herschreven, maar het stoort me niet. ‘Kill your darlings’ noemen ze dat in de schrijverswereld.

Dat heb ik zojuist gedaan.  Ik heb ze gedood.  Het was alsof het zo moest zijn.  Misschien wordt het verhaal hierdoor wel beter.  Spannender.  Wie weet?  U zal het zeggen als ik klaar ben”

Je voelt in dit boek ook de onverwerkte emoties waarmee Rani nog steeds worstelt,  schuldgevoelens over de ontvoering van haar zusje en vriendinnetje, en haar ongeremdheid in haar zoektocht naar de moordenaar.

“Er is een baby vermoord teruggevonden op het kerkhof.  Ik wil achter dat duivelse monster aan.  Als het uw kind was, dan zou u me vast geen paar dagen rust voorschrijven.”

Haar bizarre gevoel voor humor bij momenten, waarvan ik dan weer in een dubbele deuk ga.   Ik kan me er geweldig in terugvinden.  Zoals steeds komen er verschillende verdachten onder het vizier van Rani en zit haar baas haar op de nek.  Een karakter in het boek die ik persoonlijk ook de nek zou willen omwringen, irritant ventje vind ik het … maar in elk boek moeten er zo karakters zitten.

En dan het eindplot.  Om van te smullen !!!!  En ja hoor, Sterre Carron heeft me weer HELEMAAL op het verkeerde been weten te zetten.  Zat ik er even naast wat betreft de identiteit van de moordenaar 🙂

Over de auteur:

Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

Waardering & Beoordeling:
Schrijfstijl: 	5
Plot: 		5
Originaliteit: 	5
Leesplezier: 	5
Spanning: 	5
Cover: 		5

Eindtotaal: 	5

 

 

 

Een gedachte over “Matsya – Sterre Carron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s