De 5de golf – Rick Yancey

25347824Titel:		De 5de golf
Auteur:		Rick Yancey
Uitgeverij:	A.W. Bruna - 09/2013
ISBN:		9789044970074
Reeks:		The fifth wave #01
Pagina's:	336
Taal:		Nederlands
Startdatum:	02/02/16
Einddatum:	06/02/16

 

Flaptekst:

Soms denk ik dat ik de laatste mens op aarde ben. Dat betekent dat ik de enige mens in het universum ben. Dat is onzin, ik weet het. Ze kunnen niet iedereen gedood hebben nog niet.

De eerste golf: de wereld wordt gehuld in duisternis
De tweede golf: als je geluk hebt weet je te ontsnappen
De derde golf: als je pech hebt overleef je
De vierde golf: er geldt nog maar één regel vertrouw niemand

Nu de vijfde golf eraan komt, is Cassie op de vlucht voor Hen, de wezens die er menselijk uitzien maar het niet zijn. Zij die het land doorkruisen om eenieder te vermoorden die ze tegenkomen. Cassie gelooft dat er maar één manier is om te overleven: door alleen te blijven. Maar dan ontmoet ze Evan Walker, de verleidelijke en mysterieuze vreemdeling die haar enige hoop is om haar vijfjarige broertje te helpen bevrijden. En haar enige hoop om zelf te overleven.
Maar Cassie moet kiezen tussen vertrouwen en wanhoop, tussen verzet of overgave. Tussen leven… en dood.

De vijfde golf, dat al maanden op de Amerikaanse bestsellerlijsten staat, is een meeslepend, aangrijpend en episch verhaal over verlies, ondenkbare dilemma’s en moed.

Cover:

Een cover die mij heel nieuwsgierig maakt.  Doet je afvragen waar is die persoon naar op zoek.

Mijn mening:

Wat een vreemd boek.  Het heeft me 150 pagina’s gekost vooraleer ik door had hoe het verhaal geschreven wordt.  De manier waarop de auteur het verhaal vertelt, ligt me minder goed.  Op zich is het wel een leuk verhaal, het doet je constant twijfelen over wie nu de goede en de slechte zijn.

De verhaallijn van Cassie is leuk en maakt je nieuwsgierig naar meer.  Dus voor mij aan de ene kant de mindere manier van schrijven en aan de andere kant de verhaallijn die me wel weet te boeien, maakt dat ik op 3 sterren uitkom.

Het boek gaf me geen overweldigend wauw effect, maar heb het ondanks alles toch uitgelezen.  De verfilming wil ik wel zien want ik vraag me echt af hoe je deze boek in hemelsnaam vertaalt naar een film.

Over de auteur:

Rick Yancey is geboren in Miami, Florida op 04 november 1962.

Hij schreef zijn eerste kortverhaal in zijn tienerjaren.  Hij heeft gestudeerd aan het Florida Southern College en studeerde daar Communicatie Wetenschappen.  Na een jaar is hij getransfereerd naar de Florida State University waar hij afgestudeerd is in B.A. Engels.  Na zijn studies is hij het onderwijs ingegaan waar hij Engelse les gaf.

Tijdens die periode heeft hij zijn vrouw Sandy leren kennen en is een gezin begonnen.  Ze wonen momenteel in de staat Florida en brengen er hun zoon Jake groot.

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	2
Cover:		4
Plot:		4
Originaliteit:	3
Leesplezier:	3
Spanning:	3.5

Eindtotaal:	3.25

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s