Het levende labyrint – Natalie Koch

het-levende-labyrinthTitel:		Het levende labyrint
Auteur:		Natalie Koch
Uitgeverij:	Uitgeverij Q - 25/09/2012
ISBN:		9789021442440
Reeks:		De verborgen universiteit #02
Taal:		Nederlands
Pagina:		541
Startdatum:	23/09/16
Einddatum:	01/10/16

Flaptekst:

In het levende labyrint vermoedt Alexa dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam.  Terwijl ze aan een nieuw semester op Untreaceable University begint en de intrigerende Marty ontmoet, probeert ze te achterhalen wat haar vader in de laatste maanden van zijn leven heeft gedaan.  Als ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een topgeheim onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over destructieve magische muziek, roept ze het onheil over zichzelf af;  ze moet opboksen tegen krachten die uit alle macht willen voorkomen dat de waarheid uitkomst.  Die waarheid zal gruwelijk zijn dan ze zich kan voorstellen.  Uiteindelijk komt ze voor een keuze te staan die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook de levens van haar beste vrienden kan verwoesten.

Cover:

Deze cover is opnieuw in de stijl van de cover van het eerste deel, maar nu met een zachte oranje achtergrond met opnieuw een tekening in het midden.  Opnieuw zit de vogel erin verwerkt, welke rol zou deze spelen?

Mijn mening:

Dit tweede deel gaat naadloos verder waar het eerste deel geëindigd is.  Het boek leest opnieuw vlot weg en Alexa neemt je mee in een groot deel van haar familiegeschiedenis, die ze doorheen het boek zelf ontdekt.  Koppig als ze is, blijft ze zoeken naar de waarheid in verband met de dood van haar vader.  Ze blijft beuken tegen de stroom in van tegenwerkingen die er op haar pad gelegd worden.  De vraag is alleen wie haar subtiel bedreigd, zodat ze haar zoektocht stopt en wie minder subtiel is in de dreigementen.

Net op het moment dat ze begint te twijfelen of ze wel moet verder zoeken, ontdekt ze Faernric Lodge.  De plaats waar haar vader altijd naar toe ging met zijn vrienden.  Daar vind ze ook het dagboek van Eleanor – haar tante – waaruit een heleboel duidelijk word.  Ondermeer wie betrokken was, wie wat deed en wie niet.

Het tweede deel van dit boek wordt dan ook voornamelijk verteld vanuit fragmenten uit het dagboek en leren we Eleanor en Richard een heel stuk beter kennen.  De dood van Amy – zelfmoord of moord door Crowley, hoe je het bekijkt – sterkt Alexa alleen maar dat ze niet mag opgeven in haar zoektocht naar antwoorden en een rechtzetting van fouten uit het verleden.  Naar het einde van het boek is ze dan ook verbijsterd dat diegene die ze vertrouwde een aandeel hebben gehad in de dood van haar vader.  Ze brengt dan ook de waarheid aan het licht die verstrekkende gevolgen heeft voor haar, voor haar studies aan de UU en voor de mensen die verantwoordelijk waren voor de dood van haar vader diens twee vrienden.

“De waarheid.  Die heeft niets te maken met goed of kwaad.  Die is.  Hoe lelijk en vernietigend ook, het blijft de waarheid.  De rest is alleen maar interpretatie.”

Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar het derde deel.  Vindt Crowley wat Alexa’s vader en zijn vrienden wilden onderzoeken?  Vindt Crowley Alexa, zodat hij haar verder onder druk kan zetten?  Wat gaat er verder met magister Jones gebeuren en de rechtszaak?  Vindt Alexa Daniel die niet dood blijkt te zijn?  Welke rol gaan Alan, Nick en haar grootvader nog spelen?  Wat is Augustus Fenrick nog allemaal van plan?

Over de auteur:

Natalie Koch werd geboren in Eindhoven in 1966.  Ze is een Nederlandse musicologe, journaliste en schrijfster.

In 2006 debuteerde ze met de roman Streken.  Haar kortverhaal De sneeuwman werd in december 2009 uitgezonden op Radio 4.  Naast verhalen schrijft Koch ook toelichtingen bij concerten en cd’s maar ook monologen, zoals Een componist komt bij Constanze.

In april 2011 verscheen het eerste deel van de trilogie, De verborgen universiteit, het laatste deel De stad van de alchemist verscheen in 2016.

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:		4
Plot:			4.5
Originaliteit:		4
Leesplezier:		5
Spanning:		4
Cover:			5

Eindtotaal:		4.4

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s