Schaduwkant – Elizabeth George

24730604
Titel:		Schaduwkant
Auteur:		Elizabeth George
Uitgever: 	A.W. Bruna - 17/02/2015
ISBN: 		9789022999820
Reeks:		Whidbey Island Saga #03
Pagina's:	328
Taal:		Nederlands
Startdatum:	24/01/16
Einddatum:	28/01/16

 

Flaptekst:

Sinds Becca King erachter gekomen is dat haar stiefvader een moord heeft gepleegd, verkeert ze in levensgevaar.  Daarom schuilt ze op een afgelegen eiland.  Maar als er een pyromaan enkele branden sticht, wordt Becca toevallig gefotografeerd door een fotograaf die werkt voor de lokale krant.  Dat betekend dat haar foto en dus haar verblijfplaats vanaf dat moment te vinden zijn op het internet.  Het net rond Becca sluit zich en alles wat ze dacht te weten over haar verleden en haar toekomst dreigt in vlammen op te gaan.

Cover:

Deze cover spreekt me minder aan dan de covers van de vorige twee delen.  Komt me niet zo mysterieus over op de een of andere manier.

Mijn mening:

Opnieuw een vlot lezend deel in deze reeks.  Volgens mij moet er toch nog een vierde deel komen in deze reeks.  Heb echt de indruk dat het verhaal nog niet ten einde is.  Ik wil nu eigenlijk wel eens weten of Becca haar mama terug vindt?  Derrick die zijn zus terug gevonden heeft met hulp van Becca.  Hoe gaat deze verhaallijn verder uitgewerkt worden.

Heel veel open vragen na het lezen van dit boek.

Over de auteur:

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio).  Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar San Francisco Bay Area.  Elizabeth George is opgegroeid in Californië.

Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië – Riverside.  Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt.  Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft ondertussen verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in veel talen vertaald, waaronder het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers.  Inmiddels zijn acht delen van de Lynley-boeken door de BBC verfilmd onder de titel Inspector Lynley Mysteries.

Tevens is George ook begonnen aan een reeks Young Adult boeken rond het personage Becca King.

Waardering & Beoordeling:
Schrijfstijl: 	4
Cover: 		4
Plot: 		4
Originaliteit: 	4
Leesplezier: 	4
Spanning: 	4

Eindtotaal: 4

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s