De sleutel-Het begin -Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

de-sleutel-het-begin-ebook-cover-9789044967456
Titel:		De sleutel-Het begin
Auteur:		Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
Uitgever:	Bruna - november 2015
ISBN:		978400501485
Reeks:		Engelfors #03
Pagina's:	432
Taal:		Nederlands
Startdatum:	28/01/16
Einddatum:	01/02/16

 

 

Flaptekst:

Het is een maand na de tragedie op het Engelsfors Gymnasium.  De uitverkorenen hebben nog geen tijd gehad te herstellen als hun wereld opnieuw op zijn kop wordt gezet.  Vragen worden beantwoord, geheimen worden prijs gegeven en loyaliteiten worden getest…

De tijd dringt en uiteindelijk kunnen de uitverkorenen slechts van 1 ding op aan: alles zal veranderen.

Mijn mening:

Het verhaal op zich is opnieuw goed opgebouwd.  Ondanks de lange tijd die er geslopen is in het uitbrengen tussen deel twee en deel drie, moet ik zeggen dat ik geen moeite had om in het verhaal te komen.  Persoonlijk vind ik dat de auteurs de verschillende personages zoveel meer karakter hebben gegeven, ze zijn werkelijk gegroeid in dit deel.  Ze schuwen ook geen enkel onderwerp.  De dood van Anna-Karin’s moeder en haar reactie hierop.  Het liefdesverhaal tussen Linéa en Vanessa… benieuwd hoe dat verder gaat aflopen.  Minoo die zichzelf meer en meer begint te ontcijferen … en ga zo maar verder.  Het geeft natuurlijk ook meer spanningen en stressniveaus, maar dit stoort überhaupt niet, integendeel, het komt de reeks net ten goede en doet me heel veel vragen stellen in verband met het volgende deel.  En dan het knallende einde wat me zo verrast heeft.  Hopelijk moet ik niet te lang meer wachten om het afsluitende deel van deze reeks te lezen, want mijn nieuwsgierigheid gaat weer tot in de rode levels …

Over de auteur:

Sara Bergmark Elfgren is geboren te Stockholm op 13 maart 1980.  Deze zweedse schrijft voornamelijk fantasy.  Haar depot Cirkeln heeft ze samen met Mats Strandberg geschreven en verscheen in 2011.  Deze reeks werd genomineerd voor de Augustprijs als beste jeugdboek van 2011.

Mats Strandberg is auteur en journalist. In 2004 kreeg hij de “Columnist van het Jaar”-prijs van een Zweeds tijdschrift. Hij debuteerde in 2005 al met de roman Jaktsäsong (Jachtseizoen), maar debuteert met De cirkel in het Young Adult genre. Voor Sara B. Elfgren, die dramaturge is en meewerkte aan diverse grote film- en tv-producties, is De cirkel haar boekendebuut. De twee ontmoetten elkaar in 2008 en realiseerden zich al snel dat ze allebei een liefde hadden voor bovennatuurlijke fictieverhalen over young adults. Al snel was er het idee om samen te schrijven en in augustus 2009 begon het tweetal te schrijven aan de Engelsfors trilogie.

Waardering & Beoordeling:
Schrijfstijl: 	4
Cover: 		4.5
Plot: 		4
Originaliteit: 	4
Leesplezier: 	5
Spanning: 	4.5

Eindtotaal: 4.3

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s