Stormgevaar – Elizabeth George

stormgevaar
Titel:		Stormgevaar
Auteur:		Elizabeth George
Uitgever:	A.W. Bruna - 09/2012
ISBN:		9789022999806
Reeks:		Whidbey Island Saga #01
Pagina's:	361
Taal:		Nederlands
Startdatum:	14/01/2016
Einddatum:	16/01/2016

 

 

Flaptekst:

Becca heeft een zeldzame gave.  Zij kan gedachten van andere lezen, en dat is lang niet altijd handig.  Het blijkt zelfs gevaarlijk te zijn.  Wanneer ze ontdekt dat haar stiefvader een moordenaar is, loopt ze zelf gevaar.  Becca’s moeder zorgt ervoor dat Becca een andere identiteit krijgt en stuurt haar naar een oude vriendin op een afgelegen eiland, zodat ze zich daar kan schuilhouden.  Als ze echter op het eiland aankomt, blijkt de vrouw net te zijn overleden.  Vanaf dat moment is Becca op zichzelf aangewezen.

Om te overleven sluit ze vriendschap met een paar eilandbewoners, maar als één van hen een mysterieus ongeluk krijgt, is alle aandacht opeens op Becca gericht.

Wat als hierdoor haar ware identiteit bekend wordt?

Cover:

Mooie cover die me naar de achterflap deed bewegen.

Mijn mening:

Zeer goed eerste deel, zorgvuldig opgebouwde spanning.  De karakters zijn mooi uitgewerkt.

Becca die alles probeert geheim te houden.  Jenn die de trut uithangt, niet te doen …,  Derrick waar ze verliefd op wordt, Seth die haar redder in nood blijkt te zijn in meerdere tijden en Debbie, de vrouw die haar opvangt alsof het haar eigen dochter is, ondanks alle psychische problemen waar ze mee kampt in verband met het overlijden van haar eigen dochter…

En dan gebeurt er op de laatste pagina het ondenkbare, waardoor ik onmiddellijk ga verder lezen in deel twee.

Over de auteur:

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio).  Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar San Francisco Bay Area.  Elizabeth George is opgegroeid in Californië.

Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië – Riverside.  Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt.  Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft ondertussen verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in veel talen vertaald, waaronder het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers.  Inmiddels zijn acht delen van de Lynley-boeken door de BBC verfilmd onder de titel Inspector Lynley Mysteries.

Tevens is George ook begonnen aan een reeks Young Adult boeken rond het personage Becca King.

Waardering & Beoordeling:
Schrijfstijl:	4
Cover:		4
Plot:		4.5
Originaliteit:	4
Leesplezier:	4
Spanning:	4

Eindtotaal:	4.1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s