Ik weet wat je denkt – Elizabeth George

18621252

Titel:		Ik weet wat je denkt
Auteur:		Elizabeth George
Uitgever:	A.W. Bruna - 09/2013
ISBN:		979022999813
Reeks:		Whidbey Island Saga #02
Pagina's:	314
Taal:		Nederlands
Startdatum:	16/01/16
Einddatum:	23/01/16

 

Flaptekst:

In Stormgevaar was Jenn, een meisje dat enorm met zichzelf in de knoop zat, Becca’s eerste echte vijand.  Haar ouders hebben een winkel in aas voor de visserij op het zuidelijke punt van het eiland.  Becca gaat er werken om geld te verdienen en om Derrick te helpen, die nog steeds niet hersteld is van zijn verwondingen.

Maar als Becca voor haar werk moet leren duiken, wint ze het respect van Jenn, en bloeit er een vriendschap op tussen de meisjes.  Tijdens één van haar duiktochten doet Becca een schokkende ontdekking.

Wat ligt er onder water dat zo angstaanjagend is?

Cover:

Leuke cover opnieuw die in twee delen opgebouwd is.  Enerzijds een foto van een persoon die Becca zou kunnen illustreren en anderzijds de onderzijde met een in het oog springende paarse achtergrond.  Het spreekt een beetje tot de verbeelding

Mijn mening:

Zeer mooi vervolg op het eerste deel.  Je voelt de personages groeien in het verhaal.  Zeer benieuwd hoe het derde deel gaat zijn, want het staat in de sterren geschreven dat Becca’s geheim op de één of andere manier zal uitkomen en wie zal er dan nog aan haar zijde staan en wat zal ze beslissen…

De auteur geeft de personages opnieuw iets meer dieptegang mee in dit deel en je voelt dat er sterke banden beginnen te ontstaan tussen Becca en Jenn en tussen Becca en Seth.  Het koppige karakter van Becca laat zich ook goed gelden in de zin dat ze eens ze haar tanden ergens ingezet heeft, ze niet zal rusten tot ze weet hoe alles in de knoop zit.  Zowel in haar zoektocht naar het raadsel onder het water als in de zoektocht naar de zus van Derrick, ondanks dat Derrick alles doet om het maar niet over zijn achtergebleven zus in Afrika te moeten hebben…

Over de auteur:

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio).  Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar San Francisco Bay Area.  Elizabeth George is opgegroeid in Californië.

Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië – Riverside.  Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt.  Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft ondertussen verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in veel talen vertaald, waaronder het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers.  Inmiddels zijn acht delen van de Lynley-boeken door de BBC verfilmd onder de titel Inspector Lynley Mysteries.

Tevens is George ook begonnen aan een reeks Young Adult boeken rond het personage Becca King.

Waardering & Beoordeling:
Schrijfstijl: 	4
Cover: 		4
Plot: 		4
Originaliteit: 	4
Leesplezier: 	4
Spanning: 	4

Eindtotaal: 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s