De Alchemist – Michael Scott

de-alchemist

Titel:		De Alchemist
Auteur:		Michael Scott
Uitgeverij:	De Boekerij
ISBN:		9789460920097
Reeks:		De geheimen van Nicolas Flamel #01
Pagina's:	281
Taal:		Nederlands
Startdatum:	04/01/16
Einddatum:	06/01/16

 

 

 

Flaptekst:

De legende:  Nicolas Flamel werd geboren op 28/09/1330 in Parijs.  Bijna 700 jaar later wordt hij gezien als de grootste alchemist van zijn tijd.  Er wordt gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt.  Volgens de archieven stierf hij in 1418, maar zijn graf is leeg.

De waarheid:  Nicolas Flamel leeft nog, dankzij het elixer van het eeuwige leven.  De formule zit verborgen in de codex van Abraham de Magus, het boek met de machtigste oude magie die er bestaat.  Dr. John Dee was 400 jaar geleden de adviseur en astroloog van Koningin Elizabeth I.  Hij heeft zich toen verbonden met de Duistere Alouden.  De krachten van het kwaad die van plan zijn de mensheid te vernietigen zodra ze de codex in handen krijgen.

Als de millennia-oude voorspelling juist is, zijn Sophie en Josh Newman de enige die hem kunnen tegenhouden, maar dan moet het Flamel eerst lukken om hun bijzondere krachten te doen ontwaken.

Mijn mening:

De 1ste 150 pagina’s moet ik echt wel toegeven, gingen moeizaam … waar ik zelfs getwijfeld heb om het boek weg te leggen, maar dan komt toch mijn gezonde nieuwsgierigheid om de hoek en ben ik heel tevreden dat ik doorgebeten heb, want die laatste 137 pagina’s … WAUW !!!

Vanaf het moment dat Sophie, Josh en Nicolas bij de eeuwige boom aangekomen zijn, heeft de schrijver me bij mijn nekvel gegrepen en niet meer losgelaten, zelfs niet voor een tas koffie.

Ik ben dan ook echt benieuwd welke keuze Josh gaat maken in de volgende delen, want heb de indruk dat hij redelijk verscheurd wordt in zijn gevoelens … zijn liefde voor zijn zus, maar daartegenover ook die jaloersheid, etc … In hoeverre gaat Sophie zich nog verder ontwikkelen.

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	3.5
Cover:		3
Plot:		3.5
Originaliteit:	3
Leesplezier:	3.5
Spanning:	3.5

Eindtotaal:	3.3

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s