De verborgen universiteit – Natalie Koch

11364482Titel:		De verborgen universiteit
Auteur:		Natalie Koch
ISBN:		9789021439716
Publisher:	Uitgeverij Q
Reeks:		De verborgen universiteit # 01
Pagina's:	623
Taal:		Nederlands
Startdatum:	19/09/16
Einddatum:	23/09/16

 

Flaptekst:

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar lever voorgoed zullen veranderen.  Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken.  Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leer haar krachten ontwikkelen.  Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld.

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit.  Iemand houdt haar in de gaten, maar wie en waarom?

Cover:

Zeer mooie cover met de gotische sierstukken op de achtergrond, met de dan weer in het oog springende vliegende vogels.

Mijn mening:

De achterflap in combinatie met de cover en mijn ongelooflijke leesnieuwsgierigheid in verband met alles wat bovennatuurlijk is of onverklaarbaar is, kan het niet anders dan dat ik in deze reeks wil duiken.

Dit deel wordt voornamelijk verteld vanuit Alexa’s oogpunt, waarin een vlotte schrijfstijl je door haar verhaal meeneemt.  Regelmatig laat de auteur toch ook enkele filosofische vraagstukken op je los die je mee aan het denken zet in verband met onze eigen leefwereld.

Uiteraard wordt ook de wereld die Alexa jaren ontzegd is geweest, uitgebreid besproken waarin je toch goed voelt dat er veel achterdocht, halve waarheden, jaloezie, machtsmisbruik, etc. aan de orde is.  Dit houdt het natuurlijk heel boeiend om te blijven verder lezen.

De verschillende ontdekkingen die Alexa doet, sluiten mooi op elkaar aan waardoor je telkens de andere personages beter leert kennen.  Deze geven absoluut een mooie meerwaarde aan het verhaal op haar ontdekkingstocht naar wie ze eigenlijk is.

Quotes:

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	4
Plot: 		4.5
Originaliteit: 	3.5
Leesplezier:  	4.5
Psychologie:  	4
Spanning:  	3.5

Eindtotaal: 	4

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s