Bloodlines – Richelle Mead

11512692Titel:		Bloodlines
Auteur:		Richelle Mead
Uitgever:	Razorbill
ISBN:		9781101535547
Reeks:		Bloodlines # 01
Pagina's:	421
Taal:		Engels
Startdatum:	28/12/2015
Einddatum:      01/01/2016

 

Flaptekst:

Sydney’s bloed is speciaal.  Dat komt omdat ze een Alchemist is.  Eén van een groep mensen die magie bedrijven en een brug zijn tussen de wereld van vampieren en mensen.  Ze beschermen de vampiergeheimen en de levens van de mensen.  Na haar laatste opdracht met de vampieren is ze zwaar in de problemen gekomen met de alchemisten.  Men stelt haar trouw aan de alchemisten in vraag en haar toekomst staat op het spel.

Wanneer Sydney ’s nachts van haar bed gelicht word, is het eerste wat in haar opkomt, dat ze gestraft gaat worden omwille van haar samenwerking met de vampieren, maar wat op haar afkomt is veel erger.  Jill Dragomir, de zus van de Moroi koningin Lissa Dragomir, is in levensgevaar en de Moroi vertrouwen erop dat de alchemisten haar zullen beschermen.  Om een burgeroorlog te vermijden, wordt Sydney opgeroepen om haar persoonlijke lijfwacht te worden en worden ze ondergebracht in een kostschool met mensen in Palm Springs.

Het laatste wat Sydney wil is beschuldigd worden van sympathie voor de vampieren te hebben en nu moet ze gedwongen met een vampier samenleven.

Cover:

Persoonlijk vond ik de covers van de Nederlandstalige vertalingen (deel 1-3) veel leuker maar doordat er niet verder vertaald word, ben ik naar de Engelstalige versies opzoek gegaan.   Heb me dus helemaal niet laten leiden door deze covers om deze reeks in het Engels te lezen.

Mijn mening:

Deze reeks is het vervolg van de Academicus reeks met Rose en Lissa.  Nu gaat het echter over Sydney, de Alchemist – die een kleine rol heeft gespeeld in de laatste boeken van die reeks.

Het boek leest enorm vlot en laat je door de ogen van Sydney meekijken naar hoe haar wereld eruit ziet en wat zij allemaal voor uitdagingen tegenkomt om Jill – het zusje van Lissa – te beschermen tegen aanslagen van andere Moroi’s.  Aan de andere kant lees je ook de frustraties die ze heeft en de eerste crush die zich aan het ontwikkelen is.

Dit verhaal heeft me meermaals doen gibberen, maar me ook doen vloeken op bepaalde personages.  Benieuwd naar wat het tweede deel zal brengen.

Waardering & Beoordeling:

Schrijfstijl:	5
Plot:		4.5
Originaliteit:	4
Leesplezier:	5
Psychologie:	3
Spanning:	4

Eindtotaal:	4.25

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s